Megfelelne-e Harris győzelme a Kremlnek?

2024. szeptember 09. 16:54

Moszkva a kapcsolatok normalizálásában, és semmiképpen sem a világháború felé vivő további éleződésében érdekelt.

2024. szeptember 09. 16:54
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

„Azt világosan látják a Kremlben, hogy a szembenállás egyik jelölt győzelmével sem szűnik meg, mivel az amerikai érdekek jelenleg élesen szemben állnak az orosz érdekekkel”

Oroszország számára nem előnyös, ha az Egyesült Államok élén erős, az új világrendről határozott realista elképzelésekkel rendelkező, a tartalékokkal hatékonyan gazdálkodó, az amerikai hegemóniát kemény kézzel őrző elnök áll. De nem áll az érdekében az sem, hogy a Fehér Házba egy túlságosan gyenge, ezzel magát Amerikát, és a világot is káoszba döntő elnök kerüljön. Ez ugyanis kiszámíthatatlanná teszi a világot, ami veszélyek sorával jár. Moszkva a kapcsolatok normalizálásában, és semmiképpen sem a világháború felé vivő további éleződésében érdekelt.

Ebből logikusan következik, hogy a Kreml Amerika élén egy kiszámítható, határozott, de nem agresszív, így az orosz érdekeket is figyelembe vevő, döntéseinek a következményeivel tisztában lévő elnököt szeretne látni. Kamala Harris pedig se nem túl erős, se nem túl gyenge, eléggé kiszámítható, így akár meg is felelhet a Kreml elképzeléseinek. Ezért aztán érdemes elgondolkodni azon, hogy Putyin talán nem is viccelt, amikor Harrist favorizálta.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sztrovacsek
2024. szeptember 09. 20:39
"Megfelelne-e Harris győzelme a Kremlnek?" Mutass egy amerikai szavazót, akit ez érdekel!
aaabbbccc
2024. szeptember 09. 20:15
Harris nem onallo politikus, egy bab, kb nulla nemzetkozi tapasztalata van onalloan nem tudna a terkepen megmutatni, hol van Oroszorszag (ok, lehet Trump se nagyon, de a terkep az ameriakiak ellensege)
Akitlosz
2024. szeptember 09. 20:09
Nem Oroszország választ. Tudomásul veszi az eredményt és kész.
Nasi12
2024. szeptember 09. 18:43
Mitöl nem túl gyenge? Hol bizonyított? A demokraták, sorosék tolnák tovább a háborút. Akkor hogy lenne béke? Trump nem biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!