Matteo Salvini védelmébe vette Elon Muskot, amiért EU-s politikusok bezáratnák az X-et

2024. augusztus 19. 21:17

Salvini közösségi oldalain elfogadhatatlannak és aggasztónak nevezte az Európai Unió politikusainak az X lehetséges bezárásával kapcsolatos nyilatkozatait.

2024. augusztus 19. 21:17
Silvio Berlusconi, Former Italian PM 's State Funeral Held In Milan

Nyitókép: Pier Marco Tacca/Getty Images

A szólásszabadság veszélyes korlátozásaként értékelte Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali kormánypárt elnöke hétfő este azt a javaslatot, miszerint ha az Elon Musk tulajdonát képző X közösségi média nem tartja tiszteletben az európai szabályozást, az Európai Unió államaiban bezárhatnák. Matteo Salvini közösségi oldalain elfogadhatatlannak és aggasztónak nevezte az Európai Unió politikusainak az X lehetséges bezárásával kapcsolatos nyilatkozatait.

Ha Elon Musk nem tartja tiszteletben a digitális szolgáltatásokra vonatkozó európai előírásokat, az Európai Unió bezárhatná az X-t Európában” 

– írta Matteo Salvini. A jobboldali politikus Thierry Breton, a távozó Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa korábbi levelére utalt. Breton augusztus 12-én levélben szólította fel Elon Muskot az uniós jogszabályok betartására.

Sandro Gozi hétfőn a La Repubblica olasz napilapban úgy fogalmazott: „ha Elon Musk nem alkalmazkodik a digitális szolgáltatásokra vonatkozó európai szabályokhoz, az Európai Bizottság az X leállítására kéri a kontinensen működő szolgáltatókat, vagy végső esetben elrendeli a közösségi médiafelület teljes megszüntetését az Unió területén”. Sandro Gozi a korábbi Renzi-kormány EU-ügyi minisztere volt, jelenleg az Emanuel Macron vezette francia kormánypárt európai parlamenti képviselője.

Matteo Salvini úgy vélte, „Macron olasz európai parlamenti képviselője” újabb fenyegetést intézett a szólásszabadság ellen Európában.

A digitális szolgáltatásokat szabályozó Digital Service Act olyan „európai szabályozás, amely aggasztó, cenzúrára utaló elemeket tartalmaz, és a Liga volt az egyetlen olasz párt, amely ellene szavazott” – írta Salvini. Matteo Salvini szerint „több millió másképpen gondolkodó embert akarnak elhallgattatni (...) elfogadhatatlan! Elég volt a szájzárból!”. A Liga politikusa a bejegyzéséhez Elon Musk köszönő üzenetét is csatolta. 

(MTI)

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. augusztus 20. 08:12 Szerkesztve
Az EU-"jogállamaiban" van gondolatszabadság , DE nem szabad leirni vagy kimondani. Ha kritizálni mersz, akkor fasiszta-populista-orbanista-putyinista-szovranista-sovinista-egoista etc... vagy és társadalmilag elszigetelnek, erkölcsileg megsemmisitenek, demokratikusan.
rocktoberi-2
2024. augusztus 20. 04:08
Nekünk ez nem újdonság. A komcsi diktatúra gyakorlatát idézi.
altercat1
2024. augusztus 19. 23:29
Ez a breton nevű seggfej felszólította Musk-ot a Trump beszélgetés előtt, hogy ne sértse meg az eu-s szabályokat. Nomáális?
valerian-0
2024. augusztus 19. 23:13
Ha az eu-s politikusok lehetetlenné teszik az X-et, azzal beismerik, hogy nyíltan támogatják, és szolgálják a diktatúrát. Ezzel már eddig is szinte mindenki tisztában volt, de mostmár bizonyíték is van rá, maga az eu szolgáltatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!