„Hitlernek igaza volt” – leköptek egy zsidó lányt a párizsi metróban

2024. augusztus 19. 07:26

Franciaországban az október 7-i események óta drámaian megnőtt az antiszemita cselekmények száma.

2024. augusztus 19. 07:26
null

Nyitókép: Képernyőkép

Egy fiatal nő jelentette az esetet, miután tanúja volt egy súlyos antiszemita incidensnek a párizsi metróban múlt szerdán. A támadás során egy férfi rendkívül durva sértegetésekkel illetett egy zsidó családot a Richard-Lenoir állomásánál – adta hírül a neokohn.hu.

Az utasok beszámolói szerint a férfi berontott a vagonba, ahol leköpte a fiatal lányt és szüleit, miközben rasszista gúnynevekkel illette őket. A támadó obszcén vádakat is megfogalmazott: „Ti gazemberek, emberiség elleni bűnöket követtek el” – üvöltötte, majd ennél is tovább ment: 

Hitlernek igaza volt, meg kellett volna ölnie az összes zsidót.”

A támadást látva egy 25 éves nő bátorságot vett, és telefonjával kezdte rögzíteni az eseményeket, hogy a támadót jelentse. „Vádat fogok emelni ön ellen” – hallható a felvételen, melyen a fiatal nő próbálta megállítani a támadót. Válaszul a férfi őt is célba vette.

„Úgy döntöttem, közbelépek, és lefilmezem. Nem tudtam segíteni másképp. Lehetetlen volt nem reagálnom, pedig nagyon féltem” – mondta később az áldozat, amikor beszámolt az ügyvédjének a történtekről. Hozzátette: megdöbbentette, hogy a zsúfolt vagonban ő volt az egyetlen, aki cselekedett, miközben más utasok hallgatásba burkolóztak.

Franciaországban az október 7-i események óta drámaian megnőtt az antiszemita cselekmények száma. Gérald Darmanin belügyminiszter jelentése szerint eddig összesen 1200 ilyen támadást regisztráltak, ebből 887-et 2024 első felében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. augusztus 19. 15:27 Szerkesztve
Ez D-dúr és e-moll 2024. augusztus 19. 09:59 • Szerkesztve "Leskelődő ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. augusztus 19. 09:48 Gusztustalan tekergés." "Maga mit várt, ha a zsidók legyilkolnak 40000, nagy többségében muszlim palesztint, a muszlimok hogyan fognak reagálni? " Maga nagyonhülye! Mit várt, ha a palesztinok legyilkolnak 2000 izraeli zsidót, mint tették okt. 7-én, Izrael hogyan fog reagálni? Úgy, ahogy azt kell.
orokkuruc-2
2024. augusztus 19. 15:21
Bogár László véleménye érdekes fordulatot vett legutoljára. Most már úg látja, hogy a FED tulajok nem Kínát célozzák meg új gazdatestnek, hanem lépéskényszerbe kerültek az USA elhagyása kapcsán. Ugye, tudjuk, hogy mitől releváns a fentebbi rész ennél a cikknél..?
alexandrosz-2
2024. augusztus 19. 15:08 Szerkesztve
Olcsón megúsztak. Halomra is lőhették, bombázhatták volna őket, ahogy az apartheid zsidó terrorállam teszi a palesztinokkal évtizedek óta. De még eljöhet ez is, mert a zsidó önhitt, elbizakodott, nem tanul egy bukásából se, ezer évek óta.
atti64
2024. augusztus 19. 11:21
NYUGAT EUROPA ELESETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ILYEN AZ AMIKOR PATKÁNYOK IRÁNYITANAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!