Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Gigantikus, 45 milliárd dolláros fizetést szavaztak meg a Tesla részvényesei Elon Musknak

2024. június 14. 08:20

Azzal szeretném kezdeni, hogy rohadtul szeretlek titeket! – kezdte a hálálkodást Elon Musk.

2024. június 14. 08:20
10th Annual Breakthrough Prize Ceremony

Nyitókép: JC Olivera / WireImage

A The Guardian értesülése szerint a Tesla részvényesei jóváhagyták azt a kifizetési csomagot, amely Elon Musk vezérigazgatónak akár 45 milliárd dollárt is hozhat. A döntés azért is lepett meg sokakat, mert Musk vezetői stratégiája korábban komoly vitákat váltott ki a vállalaton belül. Az üzletembernek vélhetően komolyan meg kellett küzdenie azért, hogy megkaphassa rekordméretű fizetési csomagot.

Azzal szeretném kezdeni, hogy rohadtul szeretlek titeket!

– kezdte a felszólalását Elon Musk, miután a részvényesei megszavazták a gigantikus összeget.

Még az év elején egy delaware-i bíró érvénytelenítette Elon Musk 56 milliárd dolláros fizetését, mondván, hogy a Tesla igazgatótanácsát Musk befolyásolta, így a kifizetés illegitim módon lett megállapítva. A döntést követően a részvényesek szavaztak Musk fizetésének jóváhagyásáról. A Tesla igazgatótanácsa és maga Musk is intenzíven kampányoltak a fizetés jóváhagyása mellett. 

Az igazgatótanács azzal érvelt, hogy Musk elfordulhat a cégtől, ha nem hagyják jóvá a fizetését.

Ennek ellenére több részvényes, köztük a norvég állami vagyonalap és más külföldi cégek is a kifizetés ellen szavaztak. A szavazás eredménye azonban még nem garantálja Musk számára a biztos kifizetést. Továbbra is kérdéses, hogy az igazgatótanács független-e, és hogy a fizetés méltányos-e a bírói döntés fényében. Ákár újabb perek is indulhatnak az ügyben, amit tovább bonyolíthat, hogy a Tesla székhelyét Delawareből Texasba helyezték át.

Elon Musk fizetési csomagját a Tesla 2017-ben dolgozta ki, és a részvényesek 2018-ban hagyták jóvá. Az egyik befektető azonban pert indított, állítva, hogy az igazgatóság félrevezető volt, és Musk fizetése tisztességtelen. A Delaware-i bíróság megállapította, hogy az igazgatótanács hibásan járt el, és a testület tagjai a Musk közeli szövetségesi körbe tartoznak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­k­e­­­l­­­d­ ­a­­ ­­s­­z­­e­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Nemtulokos
2024. június 15. 00:09
Gondolom sok volt a túlóra, olyankor én is többet kapok.
atti64
2024. június 14. 12:11
ADD ODA UKRAJNÁNAK KAJÁRA NEM FEGYVERRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pandalala
2024. június 14. 11:57
Remélem, nyugdíjjárulékot is fizet rendesen!! .... :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!