A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az ukránok is kénytelenek elismerni: komoly támadást indítottak az oroszok Harkiv megyében

2024. június 11. 16:08

Az ukrán vezérkar szerint kedd reggel óta már csaknem 40 katonai összecsapás történt a fronton.

2024. június 11. 16:08

A nyitókép illusztráció. Fotó: ERCIN ERTURK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Harkiv megyében Vovcsanszk városa felé hajtanak végre támadóműveleteket az orosz erők, kedd reggel óta már csaknem 40 katonai összecsapás történt a fronton – közölte az ukrán vezérkar a Facebook-oldalán közzétett délelőtti helyzetjelentésében.

A katonai vezetés közlése szerint az elmúlt 24 órában a támadók 79 embert veszítettek a harkivi régióban, közülük 26-an meghaltak. Megsemmisült egy harckocsijuk, három páncélozott harcjárművük, kilenc egyéb katonai járművük és hat haditechnikai felszerelésük. Két orosz harckocsi, egy páncélozott harcjármű és három tüzérségi rendszer megrongálódott. Az ukrán csapatok 22 ellenséges óvóhelyet és egy lőszerraktárt találtak el.

Nazar Volosin alezredes, a keleti országrészben harcoló csapatok Horticja elnevezésű hadműveleti és stratégiai csoportosításának szóvivője

cáfolta az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek, hogy az orosz erők elfoglalták volna Ivanyivszke falut a donyecki régióban lévő Csasziv Jar mellett.

„A település Ukrajnához tartozik, az ukrán fegyveres erők ellenőrzik a helyzetet a térségben” – szögezte le. A tiszt egyúttal hozzátette, hogy az orosz megszállók továbbra is rohamozzák, és mindenféle fegyverrel lövik a falut.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukrán katonai hírszerzéshez tartozó Nemzetközi Légió „Sef” (Főnök) fedőnevű vezérkari főnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az Ukrajnában katonai szolgálatra szerződött külföldi állampolgároknak lehetőségük van a szerződésük idő előtti felbontására. Erről abban a dokumentumfilmben beszélt, amely a légióról készítettek, és amelyből a katonai hírszerzés idézett honlapján. „Ez egy kedvezmény, hogy aláírnak egy szerződést, de nem kötelesek itt maradni egy, két, három vagy öt évig. Ha valaki több hónapig marad, látja, mi történik. Lehet, hogy idő kell neki, hogy átértékelje, megértse, készen áll-e a szolgálat folytatására” – magyarázta a légió vezetője.

(MTI)

***

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kekec54
2024. június 12. 12:17
Az ukránok megsemmisítettek óvóhelyeket az nem a védelemé? A támadók mit keresnének az óvóhelyeken?
FeketeFehér
2024. június 11. 22:01
Mégis, mi a frászt keresnek az oroszok ukrajnában. Takarodjanak vissza oroszországba, és béke lesz.
lajajakab11
2024. június 11. 19:41
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
letsgobrandon-2
2024. június 11. 17:14
A britek kiszámolták: szerintük Ukrajna már a fél orosz hadsereget megsemmisítette -- szóval már csak a másik felét kell megsemmisíteni .. és a ruszkik kapitulálnak :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról