Megszólaltak az oroszok az olimpiai tűzszünetről és Zelenszkij kegyelemdöféséről az ukrán lakosságnak

2024. április 17. 06:40

Nem túl biztató a helyzet.

2024. április 17. 06:40

Nem hangzott el hivatalos javaslat arra vonatkozóan, hogy a párizsi olimpia idejére tűzszünetet hirdessenek az orosz-ukrán háborúban – közölte kedden Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő. „Eddig semmilyen hivatalos lépés nem történt ezzel kapcsolatban” – jelentette ki Peszkov arra az újságíróknak arra a kérdésre, hogy a Kreml hogyan értékeli Emmanuel Macron francia elnök erre vonatkozó javaslatát. A szóvivő emlékeztetett rá, hogy 

az ilyen alkalmakat az ukrán fél arra szokta felhasználni, hogy megpróbálja csapatait átcsoportosítani és újrafegyverezni. „Ez természetesen megnehezíti az ilyen kezdeményezések megfontolását”

 – mondta Peszkov.

Zelenszkij kegyelemdöféséről is megszólalatak az oroszok

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva azt hangoztatta, hogy 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megadja a kegyelemdöfést az ukrán lakosságnak az új mozgósítási törvény aláírásával. 

A jogszabály értelmében az összes  sorkötelesnek személyesen vagy online frissítenie kell adatait a toborzóhivatalban. A behívót hivatalosan akkor is kézbesítettnek kell tekinteni, ha felkerül rá a kézbesítés meghiúsulását igazoló postai pecsét. Az érintetteknek mindig maguknál kell tartaniuk katonakönyvüket, a behívás alól kibúvókat pedig megfoszthatják a gépkocsivezetés jogától.  

A moszkvai védelmi minisztérium közlése keddi közlése szerint egyébként az orosz hadsereg kedvezőbb állásokat foglalt el Kupjanszk, Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén. Az orosz hadijelentés értelmében tíz ukrán ellentámadás hiúsult meg, közülük nyolc Avgyijivkánál, 

az ukrán hadsereg pedig a harci érintkezési vonal mentén az elmúlt nap során több mint 1150 katonát veszített. 

Közülük a legtöbben, mintegy 630-an a Donyeck körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

(MTI)


    

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:14
🍓 ️ ­I­­­g­­­a­­­z­­­i n­i­­­m­­f­­­o­­m­­á­­n­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
szabadabb
2024. április 17. 08:55
Hozzák az Oroszok a napi 1000-et ! Ukrajna nem sajnálja népét, itt az idő hogy megmutassák mennyire ukránok... Vagy hogy rájöjjenek hogy mégis Oroszok ők...
néhai Ch.Pilot
2024. április 17. 08:52
Az oroszoknak - mivel ki vannak tiltva az Olimpiáról - semmi okuk tűzszünetet tartani. Az Olimpia ma már úgysem az, amiről eredetileg szólt. Egyszerű üzleti esemény, PR fogás. Semmi több.
europész
2024. április 17. 08:46
Halottak es hadirokkantak orszaga lesz Ukrajna.Ha meg lesz Ukrajna. Kegyelemdofes a lakossag szamara mar akkor elkezdodott amikor a Nep Szolgaja a szinre lepett.Az is megjosolhato,hogy a nagy Szolga amikor forro lesz a talaj a laba alatt valahol nagy joletben es edes semmittevesben fogja kipihenni faradalmas munkajat.Bekesen agyban parnak kozott dicso multjara revetegen emlekezve leheli ki mocskos lelket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!