Példátlan kibertámadás érte a francia kormányzati szerveket

2024. március 12. 05:57

Orosz hackerek vállalták az eddig elképzelhetetlen méretű akciót.

2024. március 12. 05:57

Nyitókép: Twitter

Több francia kormányszervet is „példátlan intenzitású” kibertámadás ért, amelyet oroszbarát hackerek vállaltak magukra – értesült hétfő este az AFP francia hírügynökség. A támadássorozatot 

több hackercsoport a Telegram közösségi oldalon vállalta magára, köztük az Oroszországot és az iszlamizmust támogató Anonymous Sudan. 

Ezen hackerek szerint „a masszív kibertámadás” a gazdasági, a kulturális és az energetikai átállásért felelős minisztériumokat, valamint a miniszterelnöki hivatalt és a francia polgári légiközlekedési hatóságot érintették.   

A támadások ugyanakkor „egyelőre nem tulajdoníthatók az oroszoknak” – mondta egy biztonsági forrás az AFP-nek. Egy másik biztonsági forrás szerint az Anonymous Sudan állítása azonban „hiteles”, míg egy harmadik biztonsági forrás óvatosságra intett. „Tegnap este óta 

számos kormányzati szerv kibertámadások célpontja lett, amelyek példátlan intenzitásúak”

 – erősítette meg a francia miniszterelnöki hivatal, amely „válságstábot állított fel ellenintézkedések meghozatalára”. A tájékoztatás szerint számos minisztériumi szerv érintett, köztük a munkaügyi tárca is.   

Sébastien Lecornu védelmi miniszter az AFP birtokába jutott egyik belső feljegyzés szerint február 20-án szorgalmazta a „szabotázsok és kibertámadások” orosz fenyegetéseivel szemben a biztonsági intézkedések megerősítését, amelyek elsősorban a védelmi tárcát érintik.

(MTI)

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. március 12. 09:31
A franciáknál orosz hackerek pótolják Gyurcsányt és Sorost.
pandalala
2024. március 12. 09:12
Alcím: "Orosz hackerek vállalták az eddig elképzelhetetlen méretű akciót." .... "Több francia kormányszervet is „példátlan intenzitású” kibertámadás ért, amelyet oroszbarát hackerek vállaltak magukra – értesült hétfő este az AFP francia hírügynökség." .... "A támadások ugyanakkor „egyelőre nem tulajdoníthatók az oroszoknak” – mondta egy biztonsági forrás az AFP-nek. Egy másik biztonsági forrás szerint az Anonymous Sudan állítása azonban „hiteles”, míg egy harmadik biztonsági forrás óvatosságra intett." .... :-DDDD
barrakuda-2
2024. március 12. 08:57
NÉZD CSAK A HOZZÁSZÓLÁSOD " PERNAHAJDER " MENNYIEN UTÁLNIK MINT A SZART
zrx8
2024. március 12. 08:43
"válságstábot állított fel ellenintézkedések meghozatalára” ..amely megtalálja a leghatékonyabb ellenintézkedést: kék-sárgával kivilágítani az Eiffel-tornyot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!