Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Nem az a kérdés, hogy Ukrajna mit foglal vissza, hanem az, hogy mit veszít még el

2024. március 29. 11:47

Vlagyimir Putyin, Nyikolaj Patrusev és Alekszandr Bortnyikov három KGB iskolát végzett tiszt, pontosan tudják, hogy mit csinálnak.

2024. március 29. 11:47
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„A kommentekben kiteszek jópár beszélgetést – részben Franciaország katonai potenciáljáról – Macron szavai fényében, részben a háborús helyzetről, részben pedig az orosz állításokról a a moszkvai merénylet hátteréről. Ez utóbbival kapcsolatban ismét felidézném a KGB iskolájában tanult magyar KBH tábornok szavait, aki egykoron mesélt nekem az ilyen műveletekről

»A kérdés nem az, hogy mi történt, hanem az, hogy mi az amit hozzáteszünk« Most szerintem ez a »hozzátevés« van, azaz egy meglévő eseményre építenek egy narratívát. Ez a narratíva, hogy a Nyugat és Ukrajna felelős a merényletért? Láttunk bármiféle bizonyítékot? Nem. Vlagyimir Putyin, Nyikolaj Patrusev és Alekszandr Bortnyikov három KGB iskolát végzett tiszt, pontosan tudják, hogy mit csinálnak. 

És a maguk szempontjából kifelé és befelé is ügyesen csinálják. Nem erról beszél ugyanis se az orosz közvélemény, se a nyugati közvélemény egy része, hogy hogyan lehet, hogy egy ilyen merénylet immár sokadszorra megtörténhetett az orosz fővárosban, hanem arról, hogy a »gonosz ukránok, gonosz nyugat«. Én mindig azt próbálom nézni: »kinek az érdeke«. Hogy nem ukrán érdek ez, az tuti, mert hozzájárulhat a mozgósításhoz, amit ha be tud húzni Oroszország, a ma sem fényes ukrán esélyek egyáltalán a front tartására is eltűnnek.

Ezzel kapcsolatban a még bizakodóknak, ISW olvasóknak annyit tudok mondani – Ukrajnában nincs már szükséges mennyiségű ember, aki harcolni akar. Ha az USA adna 1000 harckocsit és 3000 harcjárművet, (adhatna egyébként, de a belpolitikai vitáktól függetlenül sem fog, nagyhatalmi szempontok miatt) akkor sem lenne rá megfelelően motivált ukrán állomány, a logisztikai háttér megteremtéséről meg ne is beszéljünk. Nem az a kérdés, hogy Ukrajna mit foglal vissza, hanem az, hogy mit veszít még el.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:58
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­e­l­­d­­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­p­u­­n­c­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Namond
2024. április 02. 08:57
Demkó így sztárolja a KGB iskolát? Nem a CIA és FBI képzést esetleg Sandhurstöt kellene reklámozni, ha már a hazait nem lehet?
Zolotarjov
2024. március 30. 16:25
Na ugye..
zsocc44
2024. március 30. 07:54
Az ukranok határmenti betörések alkalmával is kizárólag civil célpontokat támadtak, tisztán terrorista módszerekkel. Belgorod és környéke szintén. Budanov hallgat… ez mindennel beszédesebb! Ahogy a német tisztek krimi híd elleni támadásról szóló beszélgetése is a terrorizmus határát súrolta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!