Külföldi pénzekből hirdetheti a DK, hogy „pedofilmentegető” Orbán Viktor

2024. március 05. 18:41

Botrányos plakátokkal indították el a 2024-es politikai kampányukat Gyurcsányék.

2024. március 05. 18:41

Fotó: Mandiner/Mátrai Dávid

***

Külföldi pénzekből finanszírozhatja plakátkampányát a DK – vette észre a Transzparens Újságírásért Alapítvány. Mint írták, a dolog médiaetikai aggályokat is felvet, a botrányos plakátkampány kiadójaként pedig az Európai Parlament brüsszeli címe van megadva.

A plakát kiadójának az Európai Parlament Szocialista frakciójának magyar delegációja van megjelölve, mégpedig brüsszeli címmel. Ez pedig azt jelentheti az alapítvány szerint, hogy minden bizonnyal a plakátkampányt a Szocialista frakció finanszírozhatta, azaz külföldi forrásból valósulhatott meg. 

A  választási eljárásról szóló törvény 144 §. (2) bekezdése úgy szól, hogy a kampányidőszakban a jelölő szervezetek és a jelöltek engedély és bejelentés nélkül készíthetnek plakátot. A plakáton fel kell tüntetni a kiadó nevét, székhelyét és a kiadásért felelős személy nevét.

Ebben az esetben tehát a kiadó:
European Parliament S&D Group Hungarian DK Delegation
A székhely: Rue Wiertz 60 1047 Brussels BELGIUM

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­l­­á­n­y­­o­­k­­­ ­­v­­­á­r­­­n­­­a­k­­­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
kunfia1
2024. március 07. 13:10
Orbánnak ezzel az a baja, hogy őt nem főpedofilként határozzák meg? Március 15.én beszédet mond a Világ Pedofiljai Egyesüljetek pedofil dzsemborin. A szervezők nagyszámú gyereket is várnak!
balbako_
2024. március 06. 13:52
Milyen az európai gyermekvédelem? Ahol óvodáktól az iskolákig bejárnak mindenféle átoperált szörnyek, buzik, és "érzékenyítik" felvilágosítják magyarul MEGRONTJÁK a gyereket!
paracelsus-2
2024. március 05. 23:48
Milyen aktívak a bolsi buzik. Melyik elvtárs farkalta seggbe a sok nyomorékot? Bite, Osváth, Győrffy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!