Az amerikai kormány hozzám hasonlóan méri fel egy orosz atomcsapás lehetőségét

2024. március 12. 05:55

Magyarországon Putyin-párti pánikkeltésként legyintettek.

2024. március 12. 05:55
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Ha valaki emlékszik még a 2022 végi, 2023 eleji vitáimra a többi biztonságpolitikai elemzővel, akkor talán arra is emlékszik, hogy az egyik olyan nézet amiben következetesen szembehelyezkedtem a fősodorral, az az orosz taktikai nukleáris fegyverek bevetésének a kérdése volt. Akkoriban ez a fajta alarmizmus Putyin-párti pánikkeltésként volt ellegyintve. Meg ugye amiről nem beszélünk, az nem létezik.

Ma már tudjuk, hogy az amerikai kormány is hozzám hasonlóan mérte fel egy ilyen atomcsapás lehetőségét és a saját ellenlépésein kívül Kínát és Indiát is bevonta segítőként a titkos diplomáciai Blitzbe, hogy az oroszokat eltántorítsa egy ilyen lépéstől. Az eset tanulsága, hogy a racionalitás, éppen úgy mint a pornográfia, a geográfia függvénye. Ami Budapestről nézve nem tűnik racionálisnak, Moszkában, Washingtonban vagy akár Jeruzsálemben, teljesen plauzibilis forgatókönyvnek tűnhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­o­­k­ ­­v­­­á­­­r­n­­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
cccbasatu
2024. március 17. 16:02
Kis okoskodó! Ha a nyugat bevonul Ukrajnába és megtámadja Oroszországot az atomháború lesz és leszarjuk a te és a ti véleményeteket tudod azért mert ti meg a nyugat azt hiszitek hogy büntetlenül lehet rabolni,népeket kifosztani,népeket ki irtani!Nem jön vissza soha az a világ amikor ti diktáltatok és raboltatok és gyilkoltatok!
survivor
2024. március 13. 10:11
Egyszer már az Intervenciósok jól inerveniáltak. Eredmeny ismert... N.b. Kína 1 M katonat küldött Kóreába, mikor sz USA előretört a Jalu folyóig. Nem a SZU iránti szerelemből...
survivor
2024. március 13. 10:06
Csigorin Mikor veti be ? Amikor csak jónak látja..... Ennyi. Ha a NATO jön felszabadítani.... a ruszki fog atomot elszabadítani. Ideológia: Hiro- Szaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!