Felmerült a béketárgyalás lehetősége az orosz–ukrán háborúban

2024. február 25. 21:10

Egy magas rangú ukrán tisztviselő szerint Oroszországot hamarosan meghívhatják egy béke-csúcstalálkozóra Ukrajna feltételei szerint.

2024. február 25. 21:10
null

Egy magas rangú ukrán tisztviselő szerint Oroszországot hamarosan meghívhatják egy béke-csúcstalálkozóra Ukrajna feltételei szerint. Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke egy konferencián arról beszélt, hogy Ukrajna már részt vesz egy svájci csúcstalálkozón, amelyen a békevíziót vitatják meg, Oroszország azonban nem lesz jelen – írja a Magyar Nemzet.

Előállhat olyan helyzet, hogy közösen meghívjuk az Oroszországi Föderáció képviselőit, ahol bemutatjuk nekik a tervet arra az esetre, ha bárki valóban véget akar vetni ennek a háborúnak és visszatérni az igazságos békéhez –  jelentette ki Volodimir Zelenszkij kabinetfőnöke a Fox News amerikai hírhálózat szerint. 

A két ország között már többször is felmerült a béketárgyalás lehetősége az orosz–ukrán háború kitörése óta, azonban minden alkalommal már akkor elvetették az ötletet, amikor még csak az elsődleges feltételeket fogalmazták meg a felek.

Egyes szakértők szerint nem véletlen, hogy az ukrán elnök kabinetfőnöke éppen akkor beszél erről, amikor sorozatos vereségeket szenvednek az ukrán védők az orosz–ukrán háborúban és egyre több területet veszítenek el.

Mindeközben Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken ígéretet tett arra, hogy tovább növelik Oroszország katonai erejét, beleértve a nukleáris képességeit, amelyekről azt ígérte, hogy modernizált és jó állapotban maradnak.

Nyitókép: Mandiner Archív

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. február 26. 16:09
aztan mi a faszra akarjak ok diktalni a felteteleket? mint a fekete lovag... 44 nemet fohadiszallas: jojjenek ide a szovetsegesek, es a nemet feltetelek szerint beket kothetunk. na ok mondjuk ilyennel nem egettek magukat
Mich99
2024. február 26. 09:27
Ebben az cikkben olyan egyetlen újság, hogy Zselé führer fehér inget öltött...
UgyeletesFoApolo
2024. február 26. 09:23
Zselét fel sem ismertem, hogy nem takonyzöld pólóban van a képen. :D
eljolesz
2024. február 26. 07:53
Puccsrajna feltételkeket szab? :) Különben sem tárgyalhatnak az oroszokkal, a pöcszongorista törvényt hazozz róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!