Német külügyminiszter: Ukrajnának az EU-ban a helye

2023. szeptember 11. 20:53

„Ukrajna az EU-ba vezető útján is véghez vihet lenyűgöző dolgokat” – hangoztatta Annalena Baerbock.

2023. szeptember 11. 20:53
HOEKSTRA, Wopke; ZELENSZKIJ, Volodimir; BAERBOCK, Annalena

Ukrajnának az Európai Unióban a helye, az ország csatlakozása pedig a háború természetes geopolitikai következménye – fogalmazott Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőn Kijevben, írja az Euronews.

„Ukrajna az EU-ba vezető útján is véghez vihet lenyűgöző dolgokat, legyen az a médiapiac szabályozása vagy az igazságügyi reform. A korrupció elleni harc különösen nagy kihívás” – hangoztatta a német tárcavezető.

Emellett Annalena Baerbock bejelentette, Németország további 20 millió euró (7,7 milliárd forint) humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának. A mostani segéllyel Németország az idén eddig összesen 380 millió euró (146 milliárd forint) támogatást nyújtott a kijevi vezetésnek – mondta a német diplomácia vezetője.

(MTI, Euronews)

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 03. 19:10
Oroszországot mint partnert lecserélni Ukrajnára mint partnerre, ak. kb. olyan mintha a Mercedeszedet elcserélnéd egy mopedre, amiböl kilopták a motort. Baerbock pontosan illusztrálja, hogy hol tart ma Németország. Hátborzongató gondolat, hogy ez a mai Németország akarj Európát vezetni, és ök akarják az uniót "megreformálni". Ez Európa számára szörnyen rossz elöjel. Mindent meg kell vétózni.
Skulo
2023. szeptember 15. 15:23
Ha ukrajna így leszívja Európát, az szétesik. Ha mégis beveszi akkor az adósságát is átveszi a romokkal együtt, akna mezőkkel együtt, uránnal szennyezett földjeivel együtt, amely földek már nem is ukrán földek?
Abafy Alfréd
2023. szeptember 14. 15:27
ki az a nagy lobaszó gyerek ott a sötétzöld miniszter asszony mögött
alenka
2023. szeptember 13. 00:48
Ukrajna a náci drogos kobolddal már megmutatta milyen lenyűgöző dolgokat képes megtenni...ezeket lehet még fokozni?... Az lenne a világunk vége......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!