Ukrán politikus: Az ukrajnai mozgósítás negyedik hullámában minden férfinak be kell vonulnia

2023. augusztus 17. 15:11

Ha Ukrajnát az államiság elvesztésének valós veszélye fenyegeti, akkor minden férfi bevonul – közölte Jehor Csernyev.

2023. augusztus 17. 15:11
null

A Verhovna Rada (ukrán parlament) nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője, Jehor Csernyev kijelentette: 

az ukrajnai mozgósítás negyedik hullámában minden férfinak be kell vonulnia”.

Elmondása szerint Ukrajna négy hullámban mozgósít. Egyelőre nincs szükség arra, hogy minden férfit besorozzanak, de ha úgy alakul a helyzet, mindenki hadba vonul. Arra a kérdésre, hogy reális-e, hogy minden besorozott férfinak harcolnia kell, azt válaszolta, hogy minden attól függ, hogy meddig tart a konfliktus, és hogy Oroszország mennyi erőforrást használ fel a folytatásához – írja a Sztrana hírügynökség.

A képviselő azt is elmondta, hogy ha Ukrajnát valóban fenyegeti az államiság elvesztésének veszélye, akkor mindenki menni fog, hiszen minden ember kötelessége megvédeni a hazáját.

Nyitókép: Roman Pilipey / AFP

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
esvany-0
2023. augusztus 28. 10:57
"hiszen minden ember kötelessége megvédeni a hazáját" 2014-ben kellett volna. Akkor veszett el a függetlenség. Azóta az USA csicskái és vágóhídra küldött balekjai vagytok.
Dunhill67
2023. augusztus 27. 19:11
a perpill nyugaton,faszukat verő,terepjárós hazafiak is?....érdeklődnék...
Marco Polo
2023. augusztus 20. 15:18
Mi lehet az a százalékos veszteségarány ami felett már az ukrán vezetés is gondolkodás a tárgyalásokon???
Tiszafa
2023. augusztus 18. 10:44
Helyes. Az utolsó ukránig, előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!