Trump elmondta Tucker Carlsonnak, mit gondol politikai riválisairól (Videó)

2023. augusztus 24. 06:35

Arról is beszélt, miért nem vett részt a republikánus jelöltek vitáján.

2023. augusztus 24. 06:35

Donald Trump nem vett részt a szerda esti republikánus elnökjelölti vitán. Helyette Tucker Carlson konzervatív műsorvezetőnek adott interjút, amelyet öt perccel a vita kezdete előtt osztottak meg az X (korábban Twitter) közösségi média felületen. A 45 perces videóban Trump arról beszél, miért nem vesz részt a jelölti vitán, illetve kifejti véleményét néhány riválisáról is.

„Tudja, a közvélemény-kutatások szerint 50 és 60 százalékon állok. Néhányan közülük nulla és kettő között. Én pedig azt kérdezem magamtól: üljek ott egy vagy két órán át, és 

hagyjam, hogy olyan emberek zaklassanak, akiknek nem is kellene indulniuk az elnökválasztáson?” 

– írta le ellenfeleit, majd hozzátette, nem tartja egyiküket sem buta embernek. Arra a kérdésre, hogy támogatná-e őket a Republikánus Párt jeöltjeként, azt mondta, hármat-négyet nem, de nem nevezte meg őket. Ennek ellenére az elnökjelölti vita nyolc résztvevőjéből hat úgy nyilatkozott, hogy támogatná Trumpot, ha ő lenne a Republikánus Párt jelöltje, akkor is, ha ítélet születik ellene. 

A republikánusok másik esélyes jelöltjéről, Ron DeSantisról úgy nyilatkozott: szerinte nincs versenyben. Egyúttal bírálta korábbi alelnökét, Mike Pence-t amiért az nem volt hajlandó 2021. január 6-án semmissé tenni a választási eredményeket, és továbbra is ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy Pence-nek hatalmában állt volna visszaküldeni a választási eredményeket az államoknak. Pence ezzel szemben többször is azt mondta, hogy nincs ilyen hatásköre.

A Demokrata Párt indulója pedig szerinte bárki lehet, amennyiben nem ragaszkodnak Biden személyéhez.

Carlson megkérdezte Trumpot, hogy szerinte polgárháború felé tart-e az ország. Válaszában Trump a 2021. január 6-i támogatóiról beszélt.

„Szeretet volt abban a tömegben, szeretet és egység” mondta, és hozzátette – „Soha nem láttam még ilyen lelkesedést, ilyen szenvedélyt és ilyen szeretetet, ugyanakkor az emberekben gyűlöletet is láttam amiatt, amit az országunkkal tettek.”

A legújabb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a bírósági problémák ellenére Trump előnye továbbra is nő.

 A CBS news/YouGov e hónapban végzett felmérése szerint a valószínűsíthető republikánus előválasztási szavazók 62 százaléka Trumpot választaná. A második helyen álló DeSantis 16 százalékkal sem közelíti meg. A többi jelölt támogatottsága egyszámjegyű.

A teljes interjú itt tekinthető meg:

Nyitókép: X/Képernyőkép

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. augusztus 25. 07:17
Rónai Péter fogadja meg , magyar 1956 menekültek gyereke Amerikában született ,eddig minden pert megnyert. https://juratus.elte.hu/amerikai-sztarugyvedpar-a-magyarokert-amit-a-ronai-ronai-ugyvedi-irodarol-tudni-erdemes/
szarvas-2
2023. augusztus 24. 11:27
Csak a deep state zsidai le ne lövessék a CIA-val,amint JFK-t-amiert is az a FEd Reserve visszaállamositását tervezte,amit a biboldók csellel és korrupcióval szereztek meg-hogy kipattinthassák a XX.század háborúit,máig hatoan..
Genusnextgen
2023. augusztus 24. 09:04
Tucker és Trump. Már csak a csüngőhasú törpe hiányzik a toplistás hazugokról készült fotográfiáról Buksikák.
Viziboszorkány
2023. augusztus 24. 07:41
Ha nem nyer Trump, Amerikának vége! Én szóltam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!