Putyin bekeményít: megfenyegetett egy NATO-országot

2023. december 05. 16:41

Az orosz kisebbség helyzetére hivatkozva fenyegetőzött az orosz elnök.

2023. december 05. 16:41

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz emberi jogi tanács hétfői ülésén szólalt fel hétfőn – írja a The Kyiv Independent.

Az orosz elnök egyebek mellett az orosz kisebbségek helyzetével kapcsolatban beszélt. Szerinte Lettországnak „saját országán belül” következményekkel kell szembenéznie az orosz ajkú kisebbséggel kapcsolatos politikája miatt.

Nem hiszem, hogy a boldogság eljön azok számára, akik ilyen politikát folytatnak.

Nos, nem tudom, most hányan vannak, de azt hiszem, Lettországban az orosz ajkúak a lakosság 40 százalékát alkották, és valószínűleg most is elég sokan vannak” – mondta Putyin. A lett kormány közlése alapján Lettország 1,8 milliós lakosságának mintegy 23,7%-a tartozik az orosz kisebbséghez.

„Ha ilyen politikát folytatnak azokkal az emberekkel szemben, akik abban az országban akartak élni, ott dolgoztak, valami jót teremtettek az ország számára, és ilyen disznó módon bánnak velük,

akkor ők maguk is ugyanilyen disznószerű viselkedéssel fognak szembesülni az országukban”

– mondta az orosz elnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / POOL / AFP

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Massimiliano Prospero dArco
2023. december 06. 14:05
volt egy lett barátnőm, úgy utálta a ruszkikat, mint a szart. mesélte, hogy a lett nemzeti ünnepeken a ruszkik szétverték a városokat, nem hajlandóak dolgozni. sok gond van velük, vissza kéne telepiíteni őket kamcsatkára vagy ahonnan jöttek...
Kozmosz
2023. december 06. 05:14
Koszosfehér.
B_kanya
2023. december 05. 21:02
Tommaso 2023. december 05. 18:19 "A ruszkiknak sem kellene szemétkedniük. Tudjuk, sok sérelmet okoztak tucatnyi népnek a negyvenes évek óta, de éppen ideje lenne abbahagyni hogy a 5. hadoszlop ( = idegen ügynökök) szerepét játsszák." A dollárellenzék részéről írja HÜLYE tomika és nem érti, hogy nem vele, hanem rajta röhögünk...
B_kanya
2023. december 05. 21:00
Végül is, picsányi kis ország, NATO vaádszgép akkor védi a légterét, mikor pld a Gripenjeink kitelepülnek a Baltic Air Policingra, jó nagy szárazföldi határuk van Oroszországgal, baszogatják a 30% körüli orosz kisebbségüket, pld. nem mehetnek a nagyihoz Karácsonyra "Pityerbe" (Szentpétervár). Mi baj is lehet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!