Melonit az olasz helyett magyar zászlóval fogadták Belgrádban

2023. december 04. 06:58

Az a fránya piros-fehér-zöld kifogott a vendéglátókon.

2023. december 04. 06:58
Ursula Von Der Leyen - Giorgia Meloni meet in Lampedusa Island

A nova.rs arról ír, hogy Belgrádba látogatott olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni. Hozzáteszik: a Melonit természetesen a repülőtéren fogadta a szerb elnök, a reptérről a városba vezető utat és a belváros fontosabb közterületeit pedig szerb és olasz zászlókkal díszítették volna fel. Volna! A lap hangsúlyozza: hiba csúszott a szervezésbe, hiszen 

olasz helyett magyar lobogók kerültek az autópálya mellé.

A portál részletesen elmagyarázta, mi a probléma: mint tudjuk, a magyar és az olasz zászló is piros-fehér-zöld, csak a miénkben vízszintesek a csíkok, az olaszban függőlegesek. A szervezők ki is tették függőlegesen csíkozva a zászlót, ám ott volt mellette a szerb is, elforgatva 90 fokkal és itt kezdődtek a bajok: 

a protokoll szerint ugyanis, ha egy vízszintes csíkozású zászlót elforgatva tesznek ki (mint most a szerbet) azért, hogy elférjen, akkor a mellette lévőt is el kell forgatni.

A hírek szerint nem sok jelen lévőnek tűnt fel, tehát nagy sértődés nem lett a dologból.

Nyitókép: Valeria Ferraro / Anadolu Agency 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. december 04. 17:11
Svédisztánban majd szivárványossal fogadják ,,tévedésből,,..:)
Kovács Ubul
2023. december 04. 10:51
Vagy kedveskedni akartak Vucsics cimbijének, a Török Szultánnak.
elfújta az ellenszél
2023. december 04. 09:36
A magyar zászló színei enyhén különböznek, a vörös és a zöld is sötétebb. Nem ugyanaz a RAL skálán, és más az oldalarány is. Hiba hogy hiányzik róla a történelmi címer, amit közben a szlovákok sajátítottak ki maguknak
Polly_neni
2023. december 04. 08:44
Ezért IS jó lenne, ha címeres zászlót használnánk. Nekem, még az is "bejön", ha "angyalos" ez a zászló...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!