Íme Orbán Viktor öt legerősebb kijelentése Párizsból

2023. december 08. 12:26

Az egyik vezető francia lapnak adott interjút Orbán Viktor az Európai Unió legfontosabb ügyeiről, így most már Nyugat-Európában is pontosan tudják, mi a magyar kormányfő véleménye Ukrajna EU-csatlakozásáról, a jogállamiságról és a migrációról.

2023. december 08. 12:26

Orbán Viktor Párizsban tárgyalt többek között Ukrajna EU-csatlakozásáról Emmanuel Macronnal, emellett pedig nagyinterjút adott a Le Point vezető francia lapnak. A beszélgetés hosszabb összefoglalóját ide kattintva olvashatják el, most pedig a magyar miniszterelnök öt legfontosabb kijelentését szemlézzük.

Ezt is ajánljuk a témában

1. „Az Európai Bizottság jelentése, amely szerint hét feltételből négy már teljesült, egyszerűen hazugság.”

A magyar miniszterelnök több érvvel támasztotta alá, miért nem támogatja, hogy megkezdődjenek a tárgyalások Ukrajna EU-csatlakozásáról. Szerinte a világ egyik legkorruptabb országáról van szó, amely nem áll készen erre a folyamatra.

2. „Amellett vagyok, hogy növeljük az együttműködés szintjét, de ez nem jelent tagságot. Ha Ukrajnát közelebb hozzuk Európához, néhány év múlva meglátjuk.”

Orbán Viktor hangsúlyozta, nyitott arra, hogy megállapodjanak az ukránokkal, ám a következő években tagság helyett legfeljebb stratégiai együttműködésekre lát esélyt. Szerinte az Ukrajnában élő magyar kisebbség jogainak tiszteletben tartása nem képezheti vita tárgyát, és nem is a tagság előfeltétele.

3. „A fontos kérdés, hogy a nézeteltéréseink okot adnak-e arra, hogy ne működjünk együtt? Az én válaszom: nem!”

A kormányfő úgy véli, az Európai Unió nem teheti meg, hogy elutasítja az együttműködést Oroszországgal, és azt javasolja, racionális megbeszéléseket tartsanak arra vonatkozóan, hogy a tagság miként viszonyuljon Vlagyimir Putyinhoz.

4. „Közös értelmezésre lenne szükség, de ehelyett politikai eszközzé vált azok kezében, akik centralizált Európai Uniót akarnak.”

Orbán Viktor arra is emlékeztetett, hogy az EU Alapszerződése nem tartalmazza a jogállamiság definícióját, ám ahelyett, hogy együtt értelmeznék a kifejezést, egyesek fegyverként használják Magyarország ellen, amiért kiáll saját érdekei mellett.

5. „Európának meg kell tudnia védeni magát a saját erejéből, különben mindig az amerikaiak árnyékában leszünk.”

A miniszterelnök rámutatott, szükség van a NATO-ra, amely erősebb Oroszországnál, viszont nekünk, európaiaknak felelősséget kell vállalnunk önmagunk megvédéséért, és nem szabad, hogy a jövőben is az Egyesült Államoktól függjön a kontinens katonai ereje.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2023. december 09. 00:16
Zorban jaratja pofajat, karpatalja nepe meg majd issza levet….rohadt pocs, csak kihasznslja a kornyezo orszagok magyarsagat sajat bazisa erosiresere, aka a sok mandifele fereg hergelesere….
masikhozzaszolo
2023. december 08. 22:09
Hm. Elszigetelt. Táskahordozó. Demszky jut eszembe, és a sameszai az esernyővel a tojás-paradicsom záporban. Ezt gáláns szigetelődés így az egyetlen európai atomhatalomtól. Ernyőt tart fölénk. Már csak értelmezés kérdése, hogy védőernyő, vagy gombafelhő. A franciákkal való múltunk miatt szinte biztos az utóbbi.
Kovács Ubul
2023. december 08. 20:52
Íme Orbán Viktor öt legnagyobb hazugsága Párizsból
Intel
2023. december 08. 19:25
Néhány kedves kommentelő mellett van rengeteg kommentelő aki Orbán diktatúrájának egyértelmű jeleként látja a mondottakat. Bárhogy legyen, lényegtelen, hogy O`rbán mit mond. A szöveg értékelése a világ urainak belső köreiben történik ahol Soros Gyuri bácsi csak egy csicska. Ott pedig eldöntetett, hogy Magyarország megszűnik. Vége. O`rbán csak sietteti a folyamatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik