A Hamász túszainak családjai elutasítják a tűzszünetet Gázában

2023. november 03. 20:32

Úgy látják, hogy a Gázai övezet további ostromlása és a Hamász megalázása nagyobb valószínűséggel biztosítja szeretteik szabadságát.

2023. november 03. 20:32

A Hamász által a Gázai övezetben fogva tartott izraeli túszok családjai közül néhányan ellenzik a tűzszünetet vagy a harcok humanitárius szüneteltetését, ahogyan azt Joe Biden amerikai elnök is szorgalmazta – olvasható a Politico hasábjain.

Miközben Antony Blinken amerikai külügyminiszter pénteken Tel-Avivban egy sor megbeszélést tartott izraeli vezetőkkel és humanitárius szünetet sürgetett a közel egy hónapja tartó gázai izraeli hadműveletek után, 

a túszok hozzátartozóinak egy része szerint nem szabad engedni vagy csökkenteni az izraeli katonai hadjárat intenzitását.

Egyetértenek Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel abban, hogy a Gázai övezet további ostromlása és a Hamász megalázása nagyobb valószínűséggel biztosítja szeretteik szabadságát. 

Az izraeliek nem támogatják a tűzszünetet

Netanjahu elutasította Blinken tűzszünetre vonatkozó kérését, mondván, hogy a harcok nem szünetelhetnek anélkül, hogy előbb ne szabadulnának ki a túszok. Egyes családok óvatosságra intettek, míg mások azt javasolták, hogy szeretteiket cseréljék ki izraeli börtönökben fogva tartott elítélt palesztinokkal. A tűzszünettel szembeni általános ellenállás azonban az izraeliek egészének hozzáállását tükrözi. 

Bár sokan kritizálják Netanjahut, amiért nem akadályozta meg a támadást, nincs szervezett tiltakozó mozgalom a katonai hadjárat ellen.

Az utóbbi időben a még fogva tartott személyek családjai közül is sokan nyitottabbak lettek a kormány válságkezelésének elfogadására, mint a Hamász-támadások utáni első héten. Azonban továbbra is dühösek, hogy a Hamász fegyveresei képesek voltak Dél-Izrael kibucaiban randalírozni, és ezért Netanjahu kormányát hibáztatják. 

Ella ben Ami, egy 23 éves lány, akinek szülei fogságban vannak Gázában, azt mondta, nem bízik abban, hogy a Hamász kiszabadít néhány túszt a humanitárius szünetért cserébe. 

Úgy gondolom, hogy idővel a hadseregünk nyomása fogja elérni, hogy a túszok kiszabaduljanak” 

– mondta a Politiconak. „Nem tudunk úgy beszélni a Hamásszal, ahogy én beszélek veled. Ők csak erőszakról beszélnek” – fogalmazott.

***

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 04. 10:25
Vajon Zselé felfér-e az utolsó amerikai gépre?
connorj
2023. november 04. 07:45
MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
Master
2023. november 04. 00:01
Bibi azt mondja hogy addig nincs tűzszünet, amíg nincsenek visszaadva a túszok. De közben szarrá bombázzák gázát az összes túsz életét kockáztatva, éheztetik őket, nivs üzemanyag, áram tulajdonképpen ugyanúgy büntetik a saját állampolgáraikat is. Tehát, az egész narratívában van egy logikai bukfenc.
MaBaker
2023. november 03. 23:54
Szép propaganda a vérengzés mellett. Egyrészt ki nem szarja le, hogy "meg van-e alázva" a hamasz, másrészt az ilyen híreknek már a felét SEM hiszem el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!