Vera, a Jourová

2023. október 02. 06:12

Lelépett a színről Vera Jourová, akinek távozása nekünk, magyaroknak szinte ünnep.

2023. október 02. 06:12
Vera Jourová cseh EU-biztos
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Gyönyörű nyelvünk az elköszönésre is több kifejezést használ. Felületesebben egy »sziát« mondunk, udvariasabban meg úgy fejezzük be a találkozót, hogy viszontlátásra. Választékosabban beszélők azt is mondják: maradok tisztelettel, avagy minden jót, sőt a legjobbakat. Sokan kellemes estét, netán hétvégét kívánnak a beszélgetőpartnernek búcsúzáskor, protokolláris események alkalmával pedig egyebek közt további sikereket, netán szép nyugdíjas éveket, jó egészséget.

A minap megtörtént egy búcsúesemény az Európai Unióban. Lelépett a színről az a hölgy, akinek távozása nekünk, magyaroknak szinte ünnep, hiszen Vera Jourová – ugyanis róla van szó – szüntelenül támadta országunkat, s megnyilvánulásainak zömében nemcsak hazugságokat állított rólunk, hanem mindenféle ellenünk hozott szankciót is lelkesen üdvözölt. A fentebb felsorolt elköszönést jelentő szavakból így aztán egyet sem tudnék neki tiszta szívből mondani. 

Egyelőre bizony úgy tűnik, az EU továbbra is úgy működik, ahogy a közmondás szól: amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek. Messziről persze nem könnyű megállapítani, ki melyik szerepet játssza, mint ahogy konkrét adatokhoz hozzájutni sem könnyű, ám azt azért nem túl nehéz kitalálni, ki melyik szerepben tündököl. Mi, magyarok egyelőre az áldozat szerepében. Többnyire kisökrök vagyunk. Ugyanis, amikor Eva Kaili és kiválasztottjai éppen eurókkal teli bőröndökkel sétálgattak fel s alá, mi még mindig azzal voltunk vádolva, hogy mily korrupt ország is a mienk. Majd napvilágra került az a tény is, miszerint mi, magyarok a korrupciós indexet illetően nem haladjuk meg az uniós átlagot, ám mégis minket állítanak rendszeresen pellengérre.

Mindezekkel a gondokkal megbirkózni a Jourová- félékkel nem lehet. Így aztán a jelen időben csak annyit tehetünk, hogy felidézünk egy vicces slágert, a By, By Szását. Annak azért volt némi eredménye. By, by Jourová-félék, csak ennyit mondhatunk!”

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. október 06. 17:50
Nagyon jó, hogy eltakarodik ez a magyar gyűlölő szélhámos! A sötét ügyleteit nem fogják újra tárgyalni?
balbako_
2023. október 03. 05:07
Sajnos az EU vételen mennyiségben rendelkezik ilyen gazemberekből, mint Vera. (Ahogy Eötvös Gábor a híres bohóc mondotta volt van másik....)
Kormánypárti2
2023. október 02. 21:34
Pedig egyszer utoljára még eljöhetne Magyarországra, még nem hideg a Balaton, úszhatna egyet.
gekk
2023. október 02. 16:00
Emlékszünk még amikor kondor felszopta a kádárrendszert?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!