Alkotmányjogász: Orbán nélkül is átnyomhatnák a migránsokat az EU-ban

2023. október 02. 10:21

Giuliano Amato szerint nehéz a helyzet.

2023. október 02. 10:21

A La Repubblica online cikkben közölte interjúját Giuliano Amato alkotmányjogásszal. Az újságíró szerint Giorgia Meloni, olasz kormányfő útja nagyon ellentmondásosnak tűnik – Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke és Orbán Viktor, magyar kormányfő között, az Európával való megegyezés és a rosszindulat között ingadozik – azért is, mert Matteo Salvini, miniszterelnök-helyettes versenyez vele a szuverén oldalon.

Ezt is ajánljuk a témában

„Huszonnégy óra alatt hétezren szálltak partra, ami több, mint a sziget összlakossága” – teljes erővel tért vissza Európába a migrációs válság

Néhány nap alatt a többszörösére nőtt a Lampedusa szigeten tartózkodók száma. Az EU hajlandó segíteni, az egyes tagállamok viszont már kevésbé együttműködők.

„Igen, ez mindenki számára nehéz helyzet. A miniszterelnöknek, mert az Északi Liga párt jobbra szorította. De magának Salvininek is, aki egy olasz demokráciában gyökerező pártot szövetségre vezet Marine Le Pennel.” Amato azt is elmondta, hogy „Orbán beleegyezése nélkül is jóváhagynák a migránsokról szóló közös döntést:

vétója csak Magyarországra vonatkozna, nem pedig az egész Unióra.”

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: Jose Colon / Anadolu Agency via AFP

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik