Alkotmányjogász: Orbán nélkül is átnyomhatnák a migránsokat az EU-ban

2023. október 02. 10:21

Giuliano Amato szerint nehéz a helyzet.

2023. október 02. 10:21

A La Repubblica online cikkben közölte interjúját Giuliano Amato alkotmányjogásszal. Az újságíró szerint Giorgia Meloni, olasz kormányfő útja nagyon ellentmondásosnak tűnik – Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke és Orbán Viktor, magyar kormányfő között, az Európával való megegyezés és a rosszindulat között ingadozik – azért is, mert Matteo Salvini, miniszterelnök-helyettes versenyez vele a szuverén oldalon.

Ezt is ajánljuk a témában

„Igen, ez mindenki számára nehéz helyzet. A miniszterelnöknek, mert az Északi Liga párt jobbra szorította. De magának Salvininek is, aki egy olasz demokráciában gyökerező pártot szövetségre vezet Marine Le Pennel.” Amato azt is elmondta, hogy „Orbán beleegyezése nélkül is jóváhagynák a migránsokról szóló közös döntést:

vétója csak Magyarországra vonatkozna, nem pedig az egész Unióra.”

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: Jose Colon / Anadolu Agency via AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. október 02. 15:40
Csak az a probléma, hogy nem csak mi vétózunk, hanem a lengyelek is, sőt most már valószínűleg a szlovákok is. Ettől aztán felbátorodhat a többi, migránsellenes ország is.
fenris
2023. október 02. 12:17
Azt nem tudom, akkor mi van, ha a hülyék adnak nekik állampolgárságot, és úgy akarnak bejönni hozzánk. Mert az érvényben lévő szabályok szerint akkor azért bejöhetnek. És ha maradni akarnak, nehéz volna kipaterolni őket.Kapná mondjuk a német segélyt, de itt lébecolna, mert különben megvonja tőlük a kormányt destabilizálni akaró nyugat. Ilyenkor mit tennénk? Törvénymódosítás? Kitoloncolás valamire hivatkozva?
fogas paduc
2023. október 02. 12:15
Ha a németeknek annyira kellenek a migrik, akkor adjanak nekik német vízumot. A többi migrit meg meg kell állítani a határon - s rögvest elmenne a kedvük az inváziótól...
EX_Terminator
2023. október 02. 11:40
HIÁBA MANŐVEREZGETTEK AMIT MONDTAM MEGMONDTAM ÉS AHHOZ TARTOM MAGAM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!