A Netanjahu-következmény

2023. október 07. 16:27

A végeredmény nem kétséges: Izrael vissza fogja verni a palesztinokat.

2023. október 07. 16:27
null
Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor
Facebook

„Amikor ezeket a sorokat írom, Izraelben utcai harcok vannak. A Gázai Övezetből a Hamász kilőtte minden rakétáját, és a déli városokba betörtek a fegyveres csapatai. A feleségem, Eszter, felhívta a rokonokat, akik óvóhelyen vannak. Én felhívtam a barátomat a Gázai Övezetben. Nem vette fel a telefont.

A palesztinok támadása várható volt. Izrael évtizedek óta úgy folytat »védekező« háborút, hogy folyamatosan nő a területe. Megszállás alatt tartja Ciszjordániát, és a világ legnagyobb gettóját üzemelteti a Gázai Övezetben. Az elmúlt években teljes gőzzel megkezdte Jeruzsálem kisajátítását is. A palesztinok harmadrendű állampolgárok. Mindez persze nem legitimálja a terrort, de kissé árnyaltabbá teszi a képet, miért is történik mindez. Azt, hogy egy koordinált átfogó támadásba fognak kezdeni a palesztinok, hogy előbb-utóbb elkezdődik a harmadik intifáda, mindenki tudta. Ami igazán érdekes, hogyan tudták megcsinálni az arabok. Izraelnek van a világ egyik legjobb hadserege, a Közel-Keleten ver mindenkit. Az egész állam vérben fogant – ez azt jelenti, hogy a fenyegetettség miatt a társadalom összezár. A hadsereg, a hírszerzés Izrael létezése óta a legnagyobb prioritás, mert a zsidó állam túlélése múlik rajta. Az, hogy Izrael még mindig létezik, tulajdonképpen annak a bizonyítéka, hogy mennyire felkészült a biztonsági rendszerük, elszánt a társadalom. 

Ezt is ajánljuk a témában

Minden, amit eddig tudunk az izraeli háborúról

„Háborúban állunk!” – jelentette be Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton. A palesztinok nem várt támadást indítottak a Gáza határához közeli izraeli települések ellen. Összefoglalónk!

A Hamász betörése, hogy ez meglepetésszerűen érte az izraeli erőket komoly problémákat jelez. Valami miatt nem működik jól a biztonsági rendszer. Valami történik az országon belül, ami felhasítja a társadalom szövetét. Olyan horderejű dolog, ami miatt még az őrök is a kerítésen belülre néznek. Ha valaki nem tudná, Bibi Nethanjahu történik. Folyamatosak a tüntetések Izraelben, a jogrendszer átalakítása és a bíróságok függetlenségének felszámolása miatt. Belviszály van, ami egyaránt érinti a civileket, a rendfenntartó erőket, a hadsereget, a társadalom minden szintjét. Így történhetett meg, hogy az egyik palesztin frakció meglepetésszerű támadást hajtson végre – tegyük hozzá sikerrel, mert ilyen volumenű akció nem volt az utolsó intifáda óta. A végeredmény nem kétséges: Izrael vissza fogja verni a palesztinokat. Ha a megszállt területeken élő arabok is bekapcsolódnak a harcokba, ha a Hezbollah is kilövi rakétáit Libanonból, Izrael akkor is győzni fog. Azért, mert Izraelnek rendes hadserege van, szemben ilyen-olyan milíciákkal, és azért, mert a közös ellenség miatt az izraeli társadalom össze fog zárni.

Lesznek majd persze olyanok, akiket ezért a betörésért felelősségre vonnak, de a valódi (belső) probléma változatlan marad: törések vannak a társadalomban, és bár az izraelieket nem zavarja ami a palesztinokkal történik, az már igen, hogy lesz-e demokráciájuk, ami egyébként az egyetlen volt a térségben.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jászberényi Sándor közösségi oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HuCon1
2023. október 09. 10:20
Jászberényi a gettó emlegetése közben azt nagyvonalúan kihagyja, hogy azért a "palesztin" népnek lett volna alkalma a történelem folyamán, hogy területeket kapjanak, állammá szerveződjenek és kiegyezzenek a zsidókkal, de inkább a számkivetettséget, mártírkodást és az örök harcot választották.
connorj
2023. október 08. 06:38
BÉKEKONFERENCIA A PILISBEN?
connorj
2023. október 08. 06:38
https://sofrep.com/news/israeli-special-forces-to-teach-ukrainian-special-forces-how-to-combat-russia/ https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/ultraortodox-zsidok-kopkodtek-a-keresztenyek-mellett-jeruzsalemben-video https://electronicintifada.net/content/israel-arming-neo-nazis-ukraine/24876 https://szentkoronaradio.com/blog/2022/06/20/ukrajna-es-a-zsidok-az-antikrisztus-eljovetelenek-ujabb-allomasa/ https://szentkoronaradio.com/blog/2023/10/07/alexander-dugin-eszkatologikus-ertelmezes-nelkul-a-helyzet-megmagyarazhatatlan/ https://m.youtube.com/watch?v=ahL-kFB0BvM&pp=ygUTY2hpbmEgYXJteSB0cmFpbmluZw%3D%3D https://m.youtube.com/watch?v=LhwhGJeFOFQ&pp=ygUPU2FrayBtYXR0IHN1IDc1 NA, MI LEGYEN ? BÉKE vagy HÁBORÚ ? https://m.youtube.com/watch?v=FgQhcgeXxj0&pp=ygUUU3pha3LDoWxpcyBnZW9tZXRyaWE%3D https://m.youtube.com/watch?v=qxLoVPZvtTY&pp=ygUoaGVhcnQgY2hha3JhIGhlYWxpbmcgbXVzaWMgc2luZ2luZyBib3dscw%3D%3D https://zsidokjezusert.org/2023/04/03/jesua-eletenek-utolso-hete-naprol-napra/
states-2
2023. október 08. 05:07
A komcsi aknamunka minden nemzetállam ellen folyik, lásd Jászberényi elvtársat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!