Nagyot ment a hazai sajtóban is, hogy Oroszországban nőtt a gazdaság

2023. szeptember 15. 12:24

Abból viszont már nem volt hír, hogy Ukrajnában ugyanebben az időszakban 18,1%-kal növekedett a GDP.

2023. szeptember 15. 12:24
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Nagyot ment a hazai sajtóban is, hogy Oroszországban 2023 második negyedévében 4,7%-kal nőtt a gazdaság. Szép, látványos, ugye? Abból viszont már nem volt hír, hogy Ukrajnában ugyanebben az időszakban 18,1%-kal növekedett a GDP. 

Nagy is volt a zuhanás 2022-ben (éves szinten 29%-ot esett, ahogy Oroszországban is bezuhant a gazdasági teljesítmény), de amikor az egyik számot valamiféle orosz csodának mutatunk be, akkor ne feledkezzünk meg a másikról sem. A háború Ukrajna területén zajlik, a pusztítás nem az oroszokat éri minden egyes nap, hanem Ukrajnát.

Valójában mindkét növekedési szám a két gazdaság alkalmazkodó képességét mutatja a háborús helyzethez és a szankciókhoz. Mind emellett pedig a gazdasági szerkezet átstrukturálódását is – mind Oroszország, mind Ukrajna gazdaságában egyre nagyobb súlya van a védelmi szektornak és annak a kiszolgálásának.”

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. szeptember 16. 20:20
Ha ennyire jól megy az ukrán gazdaság, akkor nekik kell segélyezniük az EU-t, nem pedig fordítva.
iamweasel
2023. szeptember 16. 16:06
Nem nagy dolog a 18% főleg hogy az ország fele eltűnt Ukrajnából (sajnos vagy nem) meg más országok fizetik a cehet.
Lolka-Bolka
2023. szeptember 16. 13:16
Anyad ukran. Gecy
dorkoka
2023. szeptember 16. 12:22
Antal! Engedd el jukrajnát, végleg. Akik ott maradtak amerikai biorobotok lesznek. Velük kisérleteznek, rajtuk kisérleteznek. És ezt most maguknak köszönhetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!