Komolyan aggódik a Kreml, súlyos összetűzésbe keveredett az orosz légierő a Wagnerrel

2023. szeptember 14. 18:37

Úgy tűnik, Prigozsin halálával még nem ért véget a Wagner-sztori.

2023. szeptember 14. 18:37
wagner pmc felvarró, megemlékezés, Prigozsin

Az orosz védelmi minisztérium állítólag átmenetileg megszakította a Wagner-csoport szíriai erőinek rotációját – közölte az Institute for the Study of War (ISW) szerdai jelentése.

A jelentés többek között arról számolt be, hogy egy prominens, a Kremlhez kötődő orosz katonai blogger tegnap azt közölte, hogy az orosz védelmi minisztérium megakadályozta, hogy a Wagner-erők a szíriai Latakiában található légibázison keresztül fogadjanak Afrikában szolgálatot teljesítő zsoldosokat.

Ennek az lett a következménye, hogy a zsoldosseregnek a szíriai védelmi minisztériummal kellett tárgyalniuk, hogy egy Homsz tartományban található légibázison keresztül hajtsák végre a rotálást. A katonai blogger azzal folytatta az érvelését, hogy

az orosz védelmi minisztérium járművei meg akarták akadályozni, hogy leszálljon a Wagner repülője,

sőt ezt követően a reguláris erők harci helikoptereket is bevetettek, amelyek azzal fenyegettek, hogy lelövik a repülőt.

Az ISW ezek alapján arra a következtetésre jutott, hogy

a Wagner néhány eleme még mindig összetartó vezetéssel rendelkezik,

és emiatt az orosz védelmi minisztériumnak komoly aggodalmai vannak a szíriai Wagner-erők részben független működésével kapcsolatban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: STRINGER / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. szeptember 15. 03:47
mreinstand 2023. szeptember 14. 19:26 Hamarosan kiderül, hogy prigo nem csak hogy amerikai felforgató volt, hanem még zsidó is. .. csak a szar , az a léted! Igen , mint a legtöbb nagyon kártékony homo sapiens, Prigo is zsidó. De tényleg b+ ilyeneket nem tudsz és itt dumálsz?
F1950
2023. szeptember 14. 23:17
No, ennek még a tizede sem lehet igaz...Egyesek hánykolódnak az ágyukban és ehhez hasonló álhíreket izzadnak ki. Ocsmány egy világ ez, nincs kibúvó...
Uztu
2023. szeptember 14. 20:03
Aha, holnap meg a zengerészettel
mandiren
2023. szeptember 14. 19:07
ISW vagyis a CIA esti meséjét olvashattuk. Jó északját gyerekek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!