Egy biztonságpolitikai szakértő szerint Oroszország egy szempontból már elvesztette a háborút

2023. augusztus 23. 19:53

Tarjányi Péter azonban kiemelte, hogy mindkét fél jelentős katonai veszteségeket szenvedett el a háború kitörése óta.

2023. augusztus 23. 19:53

Az orosz elnök korábban úgy hitte, hogy az ukránok ellen indított háborúja a kormányzásának csúcsa lesz, de ebben hatalmasat tévedett – jelentette ki Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában.

A biztonságpolitikai szakértő állítása szerint korábban Oroszország célja az volt, hogy egész Ukrajnát a befolyása alá vonja, ez azonban már soha nem fog megvalósulni,

ebből a szempontból tehát már el is veszítették a háborút az oroszok.

Ezzel együtt Tarjányi Péter kiemelte, hogy bár mindkét fél jelentős katonai veszteségeket szenvedett el a háború kitörése óta, az oroszok azzal számolnak, hogy az ukránok egy idő után már nem lesznek képesek pótolni a személyi állományukat, ez pedig sikert hozhat számukra.

A biztonságpolitikai szakértő azonban arra is felhívta a figyelmet, más szempontból

Oroszország is fárad, leginkább az orosz társadalom.

Amíg ugyanis az ukránok honvédő háborút folytatnak, addig az orosz katonák olyan konfliktusban vesztik életüket, amelyet nem is lehet odahaza háborúnak nevezni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A felvételt itt tudják megtekinteni:

A nyitókép illusztráció. Fotó: ALEXEY DRUZGININ / ANTON DENISOV / R / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. szeptember 01. 06:52
Putyin az invázió hajnalán tartott beszédében két dolgot említett: 1. Ukrajna ne legyen NATO-tag. 2. Ukrajna hagyja békén Donbaszt. Ukrajna teljes bekebelezéséről nem esett szó. " Nem Putyin tudja jól, hogy mit beszél, hanem Soros György és ügynökei...
catalina11
2023. szeptember 01. 06:49
nasi 2023. augusztus 31. 13:51 Ukrajna úgy nyer, hogy területe 20% a az oroszoké, a többi amerikáé. Lakossága 10% a elmenekült. GDP je 30%al visszaesett. Adóssága horribilis. Halottait, sebesültjeit siratja. Egy korrupt rezsim miatt. Ez totális gyözelem" és megnyerték Tarjányi Pétert, a vállról indítható "szakértőt" is!
Nasi12
2023. augusztus 31. 13:51
Ukrajna úgy nyer, hogy területe 20% a az oroszoké, a többi amerikáé. Lakossága 10% a elmenekült. GDP je 30%al visszaesett. Adóssága horribilis. Halottait, sebesültjeit siratja. Egy korrupt rezsim miatt. Ez totális gyözelem.
B_kanya
2023. augusztus 23. 21:41
"blondiner 2023. augusztus 23. 21:02 Az új álommunka a biztonsági szakértő. Sok pénzért kell hülyeségeket beszélni. Egy új felmérés szerint minden második érettségiző biztonsági szakértő akar lenni :D" Aki meg nem érettségizik le, az martin scchultz :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!