Tízezrek tüntettek Brüsszelben az egekben lévő rezsiárak miatt

2022. december 16. 20:46

A megélhetési válság miatt tüntettek a belga fővárosban.

2022. december 16. 20:46
null

Belgiumban is elviselhetetlen terhet rónak a lakosságra az egekbe szökő rezsiárak. Pénteken több mint tízezren demonstráltak, ezzel leállítva a tömegközlekedést és megzavarva az uniós csúcstalálkozót. A belga főváros rendőrsége szerint összesen 16500-an vettek részt a megmozduláson, melyet a közfoglalkoztatottak szakszervezetei szerveztek. Követeléseik között szerepelt a magasabb fizetés és a jobb munkakörülmények is. 

Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A benelux államban novemberben 10,6 százalékos inflációt mértek, mely megfelel az uniós átlagnak. Az egyik tüntető azt mondta, csak azt szeretné, hogy meleg legyen a házában és ne kelljen számolgatni, ki tudja-e fizetni a fűtés díját. A demonstrációk következtében néhány repülőjáratot is törölni kellett a brüsszeli reptéren. 

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Totya66
2022. december 17. 10:31
:) Dehát nyugaton olyan jó fizetésük van, hogy játszva kitudják fizetni az emelt rezsijüket is. :) (Vagy mégsem? :I)
kecsketenyeszto
2022. december 17. 08:34
"A benelux államban novemberben 10,6 százalékos inflációt mértek, mely megfelel az uniós átlagnak." Amíg ők röhögve kifizetik az ottani fizetésekből ezt az emelkedést és maximum a nyaralást rövidítik le, addig a nálunk a 22,5%-os átlagos drágulás a már eddig is nélkülözőket elképzelhetetlen helyzetbe hozza. Összehasonlításként itt már a karmelitát kellett volna, hogy felgyújtsák. Csak lehet, hogy sokakat előbb ér a fagyhalál, mint hogy eljussanak oda, ez a kormány szégyene.
Teréz A Piréz
2022. december 17. 07:57
16 500... Mér' ötszáz, honnan tudják? Kaptak hívószámot, mint az SZTK-ban?
Lajoss
2022. december 17. 07:33
Ott nem birkák élnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!