Még nem támogatják Finnország és Svédország NATO-tagságát a törökök

2022. november 05. 19:35

Törökország nem fogja hivatalosan jóváhagyni Finnország és Svédország NATO-tagságát, amíg a két ország nem teszi meg a szükséges lépéseket – jelentette ki Erdogan.

2022. november 05. 19:35
null

Törökország egyelőre nem támogatja Finnország és Svédország NATO-tagságát – számol be a Guardian. Ismert: a törököknek az a fenntartásuk a skandináv államokkal szemben, hogy menedéket nyújtanak a Törökország által terroristáknak tartott kurdoknak.

Recep Tayip Erdogan és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken Isztambulban tartott zártkörű megbeszélést, mely után a török elnök kijelentette: Törökország nem fogja hivatalosan jóváhagyni Finnország és Svédország NATO-tagságát, amíg a két ország nem teszi meg a szükséges lépéseket.

Erdogan elnök azt is hozzátette, hogy a Svédország és Finnország által megteendő lépések határozzák meg, hogy a jóváhagyási folyamat milyen gyorsan fog haladni és mikor zárul le.

Stoltenberget egyébként kedden az új svéd kormányfő, Ulf Kristersson váltja, hogy találkozzon Erdogannal. Stockholm azt reméli, hogy ez Törökország jóváhagyásához vezet majd – olvasható a Guardianban.

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml/Pool/Vjacseszlav Profokjev

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyikám
2022. november 06. 08:07
Már megint az a mitugrálsz Orbán!!
BlancoAgilon38
2022. november 06. 07:58
Helyeslem. Nem kellene még ezzel is baszogatni az oroszokat.
Phm045
2022. november 06. 06:29
Néha a skandinávok is térdelhetnek az álló fasz előtt is..........
Lisa
2022. november 06. 05:35
Melyik országban van demokrácia???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!