Liverpool-Real Madrid és PSG-Bayern – itt vannak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai!

2022. november 07. 12:33

A BL fináléját Isztambulban rendezik június 10-én.

2022. november 07. 12:33
null

A címvédő Real Madrid az előző idényben döntős ellenfelével, a Liverpoollal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, melynek programjából egy másik korábbi finálé, a Paris Saint-Germain Bayern München elleni párharca emelkedik még ki.

Az európai szövetség nyoni központjában hétfőn megtartott sorsoláson az is kiderült, hogy a három magyar válogatott futballistát – Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot – is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester City együttesével csap majd össze a legjobb nyolc közé kerülésért.    

A Real és a Liverpool az elmúlt öt évben kétszer is egymás ellen játszotta a BL fináléját, s mindkétszer a spanyol együttes diadalmaskodott: 2018-ban 3-1-re, idén májusban pedig 1-0-ra. A Bayern és a PSG 2020-ban játszotta egymás ellen a BL-döntőt, azon pedig a bajor sztárcsapat győzött 1-0-ra.    

A nyolcaddöntő sorsolásánál a csoportmásodikak mellé húzták a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutott, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhettek össze. A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 14-15-én, valamint 21-22-én rendezik, a visszavágókra március 7-8-án és 14-15-én kerül sor. A BL fináléját Isztambulban rendezik június 10-én.        

A BL-nyolcaddöntő párosítása:

RB Leipzig (német) – Manchester City (angol)

Club Brugge (belga) – Benfica (portugál)

Liverpool FC (angol) – Real Madrid (címvédő, spanyol)

AC Milan (olasz) – Tottenham Hotspur (angol)

Eintracht Frankfurt (német) – SSC Napoli (olasz)

Borussia Dortmund (német) – Chelsea (angol)

Internazionale (olasz) – FC Porto (portugál)

Paris Saint-Germain (francia) – Bayern München (német)

(MTI)

Fotó: FABRICE COFFRINI / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!