Szibériában óriásplakátokon hirdetik, hogy Alaszka Oroszország része

2022. július 13. 15:34

Az orosz törvényhozás alsóházának egyik képviselője korábban már arról beszélt: Moszkvának fontolóra kellene vennie Alaszka visszavételét.

2022. július 13. 15:34
null

Krasznojarszk városában több hatalmas hirdetőtábla közli a lakossággal, hogy „Alaszka a miénk”! Az Index azt írja: óriásplakátokról készült fotók egy hete jelentek meg az interneten, éppen azután, hogy az orosz törvényhozás alsóházának képviselője a felszólalásában arról beszélt,

Moszkvának fontolóra kellene vennie Alaszka visszavételét a nyugati gazdasági szankciókra adott válaszlépésként. 

Vjacseszlav Vologyin azt mondta, hogy ha az amerikaiak lefoglalják az ő külföldi érdekeltségeiket, akkor cserébe ők is visszakövetelhetik tőlük Alaszkát.

Mint ismert, Oroszország 1867-ben 7,2 millió dollárért adta el Alaszkát az Egyesült Államoknak.

„Az igazgatónk nagyon hazafias”

A krasznojarszki városvezetés az orosz média megkeresésére elmondta, hogy a plakátok kihelyezése privát akció volt, nincs köze a képviselő szavaihoz, illetve nem közvetít hivatalos orosz politikai álláspontot. 

Később az is kiderült, hogy ki áll a hirdetések mögött, ugyanis az óriásplakáton az Oroszország térképe mellett kivehető hegycsúcsok megegyeznek a lakókocsikat forgalmazó krasznojarszki Alaszka nevű vállalat logójával.

Csupán annyiról van szó, hogy az igazgatónk nagyon hazafias

− magyarázta a vállalat képviselője.

Nyitókép: Twitter

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2022. július 13. 22:18
Volt. Ameddig el nem adták az USA -nak hétmillió dollárért . :-)))))
foldizs
2022. július 13. 20:02
Sőt, állítólag minden Oroszországhoz tartozik, ahol valaha is orosz katonák állomásoztak!
pemete jakab
2022. július 13. 19:16
"Szibériában óriásplakátokon hirdetik, hogy Alaszka Oroszország része" Az oroszok kb. annyival vannak lemaradva a Nyugattól, amikor még tényleg Oroszországhoz tartozott Alaszka.
Corpus Iuris Civilis
2022. július 13. 18:40
McIntosh ezredes szavait idézve: "come and take it"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!