Családostul elrabolta és megkínozta román alkalmazottját egy francia üzletember

2021. szeptember 09. 11:28

Az üzletember egy eljárásjogi hiba miatt szabadlábra került, nemsokára ítélet születhet az ügyben.

2021. szeptember 09. 11:28
null

Egy francia üzletember úgy döntött: inkább nem terhelné a jogállami igazságszolgáltatási szerveket az őt egy alkalmazottja részéről ért sérelem miatt, ezért aztán manapság meglehetősen szokatlan eszközhöz folyamodott: úgy döntött, ő maga áll bosszút – számol be a nem mindennapi hírről a Főtér.

Felvette a kamera

Az eset még 2017-ben történt, egy Wimereux nevű településen. Az üzletember ingatlanába betörtek, és kirabolták, számos értékes tárgyat magukkal hurcoltak. A kamerafelvételeket visszanézve azonban kiderült: az egyik alkalmazottjuk,

egy román ember is az elkövetők között van.

A történet úgy folytatódhatna, hogy a károsult elment  a legközelebbi rendőrőrsre, hogy feljelentést tegyen, de a Thierry Behra nevű üzletember másik megoldást választott: fegyvert ragadott, majd egy júliusi éjszakán többedmagával behatolt az elkövető lakásába, és családostul elrabolta a román férfit.

Mint egy filmben

Innentől mintha egy horrofilm vette volna kezdetét: többek között hőpisztollyal égették őket, hogy beismerő vallomást csikarjanak ki belőlük, de nem hiányzott a szimulált akasztás és a szintén szimulált vízbe fojtás sem.

Ezt követően hűtőszekrényekbe parancsolták őket, majd másnak autóba ültették és kipakolták őket az észak-franciaországi Chapelle-d’Armentières-ben. Innen a rendőrségre mentek feljelentést tenni: természetesen a francia üzletember ellen eljárás indult.

Harmadmagával előzetes letartóztatásba is helyezték, de aztán

2019-ben eljárásjogi hiba miatt szabadlábra került.

Az ügyben rajtuk kívül további hét személy ellen zajlik még eljárás.

A helyi sajtó szerint szeptember végére születhet ítélet az ügyben, amelyben az üzletember ügyvédei egyébként azzal védekeznek, hogy semmi sem történt meg abból, amivel védencüket megvádolták, az egész csupán kitaláció.

Azért ha ez tényleg így van, az érintett család tagjainak meglehetősen élénk lehet a fantáziája – zárul a Főtér cikke.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. szeptember 09. 15:56
Tolvaj betörő megy rendőrségre feljelentést tenni. :-) Az állami "igazságszolgáltatásban" nem sok értelme van bízni. A bűnözők a hősök a mai világban. Még a leghíresebb labdarúgók is letérdelnek a bűnözők tiszteletére.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. szeptember 09. 14:26
Hát na, "üzletemberek"
Welszibard
2021. szeptember 09. 13:39
Ezek szerint a meglopott francia üzletember valamiért nem bízott a francia rendőrségben és igazságszolgáltatásban. Ugyanakkor tény, hogy az önbíráskodást egy nemzet sem tolerálja. Remélem a tolvaj is megkapja a méltó büntetését, Amerikában akár le is lőhette volna a tulajdonos.
ZolieM
2021. szeptember 09. 12:42
Klasszikus történet. A románok tolvajkodási, a franciák gyarmattartói érzülete bújt elő. Nincs itt semmi különös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!