Erdogan: Törökországnak nem kötelessége Európa „migránsraktárává” válni

2021. augusztus 19. 20:59

Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtök este Ankarában az államfői kabinet ülését követően tartott sajtótájékoztatót az Afganisztán felől fenyegető újabb migránshullámmal összefüggésben.

2021. augusztus 19. 20:59
null

Erdogan kifejtette: Európa azzal, hogy lezárja határait, nem helyezheti kívül magát a problémán.

 – fogalmazott. A török államfő leszögezte, hogy országa nem az a hely, „ahová és ahonnan aki csak akar, be- és kiléphet, ahol kénye kedve szerint mozoghat”. A török társadalom ugyanakkor nem csak magára gondol, és nem fordít hátat azoknak, akik az ajtajához érkeznek – tette hozzá egyúttal.    

Erdogan közölte, hogy jelenleg 180 ezer regisztrált, és mintegy 120 ezer regisztrálatlan afgán migráns él Törökország területén.    

A török vezető jelezte, hogy országa erősen zárja majd a határait, és a jelenleg a területén tartózkodó illegális migránsokat haza fogja küldeni.

- mutatott rá. Hangsúlyozta, hogy a Törökországban élő szíriai menekültek kérdése ettől eltérő, bár kiemelte, hogy az arab ország helyzetének javulásával párhuzamosan, a török állampolgárok iránti felelősségből segíteni kell a szíriaiak hazatérését is. Erdogan az afganisztáni tálib hatalomátvétellel kapcsolatban ismét kilátásba helyezte, hogy ha szükséges, találkoznak az újonnan létrejövő tálib kormánnyal és átbeszélik közös ügyeiket.

(MTI)

Fotó: Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carsac
2021. augusztus 21. 12:30
A magyarok kiismerték a török áfiumot 150 év alatt. EU blfasz bürokratái most veszik az első leckéket.
balbako_
2021. augusztus 20. 11:21
Ez része az áralkunak.
imre962
2021. augusztus 20. 08:11
Nem. Európa se legyen balfasz. A lakói nyugaton sajnos azok. Mindig újra megszavazzák az őket bevándorlókkal tönkre tevő kormányokat. Egy idő múlva már a bevándorlók szavazatai fogják eldönteni az ő életüket is. A balos és libsi pártok szavázótábort remélnek a bevándorlókból. Rövid az öröm. Kialakulnak a muszlimok pártjai.
bagira
2021. augusztus 20. 07:41
Persze hogy nem kötelező az élősködő parazita a vírusos terrorista megszállók befogadása . Afgánok szomszédos országaiban béke van kötelesek befogadni . Magyar kormány hangsúlyozzak ki. Alig két hete többször említettem hogy a magyar határt tömeges megszállók hamarosan döngetik . Magyar ország sorsa hamarosan eldől mit akar , akarja e a címeres gazembereket gyurcsány klánt akik megszálló , fajtalankodás , országot felforgató szegénység pártik , vagy a békés életet biztos megélhetést akarják Orbánt választják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!