A Világbank zárolta az afganisztáni projektekre szánt összegeket

2021. augusztus 25. 07:16

A szóvivő hangsúlyozta: a cél az, hogy az Afganisztánban kemény munkával elért eredményeket megőrizhessék, illetve tovább tudják támogatni a dél-ázsiai országban élő embereket.

2021. augusztus 25. 07:16
null

A Világbank zárolta az afganisztáni segély- és fejlesztési projektekre szánt összegeket a radikális iszlamista tálibok hatalomátvétele nyomán – közölte a nemzetközi pénzügyi szervezet egyik szóvivője.

„Mélységes aggodalommal tölt el minket az afganisztáni helyzet és annak hatása az ország jövőbeni fejlődésére, különös tekintettel a nők helyzetére” – mondta az illetékes, aki szerint a Világbank a további lépéseket a nemzetközi közösséggel, illetve a fejlesztési együttműködésben részt vevő partnerekkel fogja összehangolni.

Afganisztán a világ egyik legszegényebb országa

A szóvivő hangsúlyozta: az a cél, hogy az Afganisztánban kemény munkával elért eredményeket megőrizhessék, illetve tovább tudják támogatni a dél-ázsiai országban élő embereket. Afganisztán a világ legszegényebb országai közé tartozik, a Világbank mindeddig kiemelt szerepet játszott a fejlesztési projektek finanszírozásában. Saját adatai szerint

a pénzügyi szervezet 2002-től 2021 áprilisáig csaknem ötmilliárd dollár (1500 milliárd forint) támogatást nyújtott Afganisztánnak.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a múlt héten jelentette be, hogy felfüggeszti a dél-ázsiai országnak nyújtott pénzügyi segítségét.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. augusztus 26. 17:58
Az afgánokat gyengítem, az ISIS-t erősítem.
anegy_
2021. augusztus 25. 10:12
Mélységes aggodalom.............különös tekintettel a nők helyzetére", ezt képes mondani a Világbank szóvivője. A demokráciaexport befosott!
shittingbull
2021. augusztus 25. 09:21
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!