Osztrák néppárti politikus: Orbán még pimaszabb lett

2021. július 15. 08:11

Szerinte a magyar miniszterelnök a vásott kölyök szerepében tetszeleg.

2021. július 15. 08:11
null

Interjút adott a Der Standardnak Lukas Mandl, az Osztrák Néppárt EP-képviselője.

A politikus felidézte, hogy Wolfgang Schüssel, az ÖVP vezetője egyszer úgy beszélt Ausztriáról, mint a politikai Nyugat legkeletibb országáról, amely a hídépítő szerepet játssza. Mandl szerint megdöbbentő, hogy a magyar kormányfő, Orbán Viktor milyen gyorsan még pimaszabbá vált, miután kilépett az Európai Néppártból. A vásott kölyök szerepében tetszeleg, és a társadalmi-politikai kérdésekben aktív szereplőként mutatja magát, hogy elfedje a korrupciót. Mandl számára a legszélsőségesebb példa az, amikor egy könyvkereskedőt megbüntetnek azért, mert könyvet árul (egy „szivárványcsaládokról” szóló mesekönyv) Európa közepén, mint ahogy az nemrég Budapesten történt. Szerinte ez mindenképpen okot ad a vészharangok megkongatására.

Nyitókép: MTI Fotó, Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Összesen 314 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. július 15. 23:08
Ezzel.a képződménnyel voltunk egy pártcsaládban? Jóval korábban ki kellett volna lépni onnan. Egy a csóka azt hiszi, hogy ez az egész egy játék. Nem érti, mert benne van, hogy az életünk a tét. Olyan ő, mint a béka a fazékban, akit lassan főznek halálra. Hála Istennek Orbán nem ilyen. Ő idejében kapcsolt. Ennek a csókának meg vége van, ahogy a pártjának is.
józan paraszti ész
2021. július 15. 20:35
Hogy hívják Ausztriában az okos embert? Turista. És ezt nap mint nap bizonyítják.
Akitlosz
2021. július 15. 17:19
A "szivárványcsaládok" egyre pimaszabb nyomulása ad okot a vészharangok kongatására. Vajon mi lenne a véleménye az Osztrák Néppártnak, ha szélsőbaloldali lenne és nem keresztény konzervatív? Amit ma a jobboldali keresztény konzervatívok művelnek az 1919-ben még a legvéresszájúbb bolsevikoknak is bőven sok lett volna. Még ők sem hagyták volna az óvodákat elszivárványosítani, inkább kaptak volna golyót a tarkójukba a "szivárványcsaládok". Rendkívül durván balra csúszott az egész politikai paletta. A bal oldal jobb széle már "náci" a többi vörös szemében.
mediator01
2021. július 15. 17:15
Hogy ugat a kis osztrák pincsi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!