Charles Michel rosszul alszik a kanapébotrány óta

2021. április 13. 08:29

Az Európai Tanács elnöke a legszívesebben visszamenne az időben és jóvátenné hibáját.

2021. április 13. 08:29
null

Charles Michelnek álmatlan éjszakái vannak azóta, hogy a Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel való találkozón – egy diplomáciai baki miatt – Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének nem volt hova ülnie, írja az Index. Hozzátették: a két uniós vezető kedden találkozott az elnökkel, a találkozó elejére időzített fotózkodás után azonban Ursula von der Leyennek egész egyszerűen nem volt hova ülnie.

„Sofagate"

Emlékeztettek: Charles Michel mindeközben kényelmesen elfoglalta a helyét, és azután sem jutott eszébe, hogy átadja a széket, hogy Ursula von der Leyen egy értetlenkedő kézmozdulattal és kérdő hümmentéssel reagált a történtekre. Az Európai Bizottság elnöke így végül csak kettejüktől távolabb, az egyik kanapén tudott leülni, a nemzetközi sajtó emiatt „Sofagate"-ként emlegeti az esetet.

Az Európai Tanács elnöke szombaton azt nyilatkozta a német Handelsblattnak, amelyet a Reuters idézett, hogy azóta is álmatlan éjszakái vannak a történtek miatt. Nem titok, hogy azóta nem alszom jól éjszaka, mert folyamatosan újra és újra lejátszódik az a jelenet a fejemben – mondta. Hozzátette:

ha lenne lehetősége rá, akkor visszamenne az időben és jóvátenné hibáját.

A törökök egyébként utólag tagadták, hogy hibáztak volna, és azt állították, hogy a találkozó protokollját az uniós elvárásoknak rendezték el. Michel ezzel szemben azt állította, hogy a törökök „túlságosan szigorúan” vettek bizonyos előírásokat és emiatt nem adták meg az őt megillető tiszteletet a bizottság elnökének, írja az Index.

Kép forrása: Youtube-videó

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik