Kreml: Moszkva nem avatkozott be az amerikai elnökválasztásba

2021. március 17. 13:02

Dmitrij Peszkov szóvivő sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az ehhez hasonló vádakat az Egyesült Államok ürügyül használhatja fel Oroszország elleni szankciók bevezetéséhez.

2021. március 17. 13:02

Alaptalan és bizonyítatlan a vád, miszerint Oroszország beavatkozott 2020-as amerikai elnökválasztásba – jelentette ki szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Peszkov arra reagált, hogy az amerikai Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala (ODNI) kedden jelentést tett közzé, amely szerint az orosz vezetés a kampány során megpróbálta lejáratni Joe Biden jelenlegi elnököt és a mögötte álló politikai erőt, a Demokrata Pártot. „A jelentést hibásnak tartjuk. Abszolút alaptalan és bizonyítatlan” – mondta az elnöki szóvivő.

Peszkov hangsúlyozta, hogy Moszkvának nincs köze az amerikai elnökjelöltek elleni lejárató kampányokhoz, és nem avatkozott be a választásba. Sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az ehhez hasonló vádakat az Egyesült Államok ürügyül használhatja fel Oroszország elleni szankciók bevezetéséhez. Mint mondta, Moszkva a büntetőintézkedések bevezetésével kapcsolatban az összes lehetséges forgatókönyvet figyelembe veszi, és kénytelen lépéseket tenni.

Marija Zaharova külügyi szóvivő a Rosszija 24 hírtelevízióban

minősítette az állítólagos orosz beavatkozásról szóló amerikai titkosszolgálati jelentést. A 15 oldalas dokumentum szerint az orosz kormány – Donald Trump korábbi elnök szövetségesein és kormányán keresztül – „megtévesztő vagy megalapozatlan állításokkal" megpróbált beavatkozni a 2020. évi amerikai elnökválasztási kampányba Biden rovására.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!