Húszik támadtak rá egy szaúdi táborra Jemenben

2020. január 19. 09:48

Továbbra sem csitul az erőszak a világ egyik legszegényebb országában.

2020. január 19. 09:48

Katonai kiképzőtáborra támadtak szombaton a húszi síita lázadók a jemeni Márib városában legalább 60 embert megölve – jelentette a szaúdi állami televízió. Az al-Ihbaríja televízió korábban orvosi forrásokra hivatkozva legalább 32 katona haláláról számolt be. A csatorna értesülései szerint a támadást ballisztikus rakétákkal és drónokkal hajtották végre.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború a húszi felkelők és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket 2015 óta támogat a Szaúd-Arábia által vezetett koalíció. Szaúd-Arábia attól tart, hogy regionális riválisa, Irán megvetheti a lábát az Arab-félszigeten a síita felkelők térnyerésének következtében.

Az ENSZ szerint a konfliktus az Arab-félsziget amúgy is legszegényebb országát a világ legsúlyosabb humanitárius válságába taszította. A világszervezet jemeni jelentései a húszikat, valamint Szaúd-Arábiát és szövetségeseit egyaránt háborús bűnnek minősülő erőszakos cselekményekkel vádolják.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepurneu
2020. január 21. 06:12
M︆︆o︆︆︆o︆︆︆X︆︆i︆.︆n︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:14
M︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆X︆︆i︆︆︆︆.︆n︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:11
M︆o︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆i︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
tindentnet
2020. január 20. 15:10
M︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆i︆.︆︆︆︆n︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!