NGO-hajón érkezett migránsokat fogtak el Szicíliában

2019. szeptember 16. 12:43

A menedékkérőket embercsempészettel, kínzással, gyilkossággal és nemi erőszakkal gyanúsítják.

2019. szeptember 16. 12:43

A szicíliai rendőrség elfogott három migránst, akiket líbiai táborokban elkövetett bűncselekményekkel, köztük embercsempészettel, kínzással, gyilkossággal és nemi erőszakkal gyanúsítanak – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A migránsok az Alex nevű NGO hajóval érkeztek júliusban Lampedusára, és egy messinai fogadóközpontban éltek. Az elfogottakat azzal gyanúsítják, hogy líbiai táborlakókat kínoztak, és pénzt csikartak ki hozzátartozóikból, hogy békén hagyják őket. A bűnözőket a hajón velük együtt utazók ismerték fel, és jelentették fel az olasz rendőrségnél.

A nyomozás a líbiai táborokban uralkodó embertelen életkörülmények bizonyítéka” – mutatott rá a vizsgálatot vezető Luigi Patronaggio szicíliai ügyész. „Fontos, hogy nemzetközi szinten is tegyünk az alapvető emberi jogok védelméért, és felvegyük a harcot az emberiesség elleni bűncselekményekkel szemben” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2019. szeptember 16. 16:33
De az bezzeg nem merül fel, hogy nem kellene Európába is importálni ezt a remek emberanyagot! :((( Sőt, az ilyen sztorikat arra használja a migráns-barát olasz politikai oldal, hogy még jobban megdolgozza az olasz közvéleményt, hogy milyen embertelen viszonyok vannak, ugye Líbiában, "csak nem vihetjük vissza oda szegény menekülőket?!" Miközben pedig de.... erre a "szubkultúrára" semmi szükségünk itt, Európában. Semmi nem bizonyítja, hogy aki tegnap áldozat volt Líbiában, az nem követi el ugyanazt holnap itt. :(
Skankhunt42
2019. szeptember 16. 15:12
A sziciliai ügyész is megtalálta a szarva közt a tôgyét! Természetesen nem szabad kiadni a libiai hatóságoknak a Libiában elkövetett bûncselekmények miatt az elkövetôket. Esetleg azt a konklúziót sem szabadna levonni hogy milyen olasz ellenôrzés után kerültek le a “ civil hajóról” olasz partra?
Szerintem
2019. szeptember 16. 15:07
NGO hajóval érkeztek. És mivel fognak távozni? Lufthansával?
áfonya
2019. szeptember 16. 14:11
A niggert kihozhatod a dzsungelből, de a dzsungelt a niggerből soha. Elvtársak tanulhattok hogy a nagyit hogyan tálaljátok fel ,, krematóriumot ellehet felejteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!