Georgia államában is szigorították az abortusztörvényt

2019. március 30. 09:21

A pénteken elfogadott, „szívdobbanástörvénynek” nevezett szabályozás csakis abban az esetben teszi lehetővé a terhesség hatodik hete után az abortuszt, ha az anya élete veszélyben van.

2019. március 30. 09:21

Az Egyesült Államok Georgia államában is szigorítottak az abortusztörvényen, ezentúl tilos lesz művi terhességmegszakítást végezni a magzat első szívdobbanása után, amely általában a terhesség hatodik hetében történik meg.

Georgiában jelenleg a terhesség huszadik hetéig megengedett a művi magzatelhajtás. A pénteken elfogadott, „szívdobbanástörvénynek” nevezett szabályozás csakis abban az esetben teszi lehetővé a terhesség hatodik hete után az abortuszt, ha az anya élete veszélyben van. 

Hasonlóan szigorú törvényt fogadtak el Iowában, Kentuckyban, Mississippiben és Tennessee államban. Iowában és Kentuckyban azonban márciusban bírói döntéssel felfüggesztették a törvény végrehajtását.  

A republikánus többségű georgiai képviselőház pénteken 92:78 arányban szavazta meg a szenátus által már korábban elfogadott törvényt, amelyet pénteken át is küldtek jóváhagyásra Brian Kemp republikánus kormányzóhoz. 

Brian Kemp Twitteren reagált a törvényhozók döntésére: „Georgia megbecsüli az életet. Kiállunk az ártatlanok mellett és felemeljük szavunkat azokért, akik nem tudnak a maguk nevében beszélnek. A törvényhozás bátor lépése ismételten megerősíti prioritásainkat” – fogalmazott mikroblogbejegyzésében Kemp kormányzó. 

A törvény elfogadása után a georgiai Demokrata Párt elnöke, Nikema Williams közölte: „a republikánusok megmutatták, hogy nem lehet bízni bennük, amikor a georgiai nőkről, a georgiai egészségügyi rendszerről vagy a georgiai gazdaságról van szó”. 

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2019. március 30. 15:08
Legalább negyven alaírással , hollywoodi színészek levelet nyújtottak be Georgia állam kormányzójának és házelnökének, amiben azt követelték, hogy a ezt a törvényt ne hozzák be, mert akkor ők elviszik Georgiából filmforgatási üzemeiket. Elképesztő, hogy már megint a túlfizetett, fontoskodó, kiváltságos életet élő hírességek állnak neki követelődzni. Hát persze, ezek a magukat szellemileg és erkölcsileg felsőbbrendűnek tartó majmok (akiknek az a megélhetesük, hogy mindig másnak adjak ki magukat – egyszóval nem életmentő foglalkozás, az biztos) most szabályszerűen zsarolni próbálták ezt az államot. Érdekli is őket, hogy a magzatnak már szívdobogása van - merthogy “a nőknek joguk van dönteni, hogy mi történik a saját testükkel.” Mocskos, képmutató népség, sok sátánista van közöttük akik annak örülnek, ha a kereszténység értékeire tiporhatnak. A demokraták sem különbek. https://pjmedia.com/trending/hollywood-to-georgia-the-babies-die-or-we-walk/ https://thehill.com/blogs/in-the-know/in-the-know/436387-hollywood-actors-threaten-to-boycott-georgia-if-heartbeat https://www.zerohedge.com/news/2018-11-19/hollywood-actors-threaten-boycott-georgia-after-democrats-loss
röviden
2019. március 30. 12:31
Feldühödött feministák menete fogja jobb belátásra bírni ezeket az "embertelen" államokat. Vagy a Legfelsőbb Bíróság.
Gombóc XVI. Artúr
2019. március 30. 11:28
Nagyon helyes!!! Aki támogatja az abortuszt, annak szerintem képeket kellene nézegetnie arról, hogy hogy néz ki egy --élve feldarabolt- magzat az abortusz után.
Agnieszka
2019. március 30. 10:31
A 20. hét már egy horror volt, a 12. hétnél nyilván kívülállónak szimpatikusabb, ha egyáltalában lehet ezügyben szimpátiáról beszélni, a fele, a 6. hét. Szerintem kitörne a "népharag", ha itthon hozzányúlnának a szabályozáshoz. A nevelésen sok múlna, ha lehetne közmegegyezésre jutni abban, h. az abortusz rossz, életellenes, ha EGY mód van rá, az életre kell szavazni és viszont ha valaki tudja, h. NEM akar gyermeket, élnie KELL a fogamzásgátlás számos lehetőségével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!