Székelyföldi románok nehezményezik, hogy a magyarok támogatást kapnak Budapesttől

2019. január 10. 20:19

Szerintük az ország szívében „valóságos társszuverenitás jött létre Magyarországgal” Bukarest hallgatólagos támogatásával.

2019. január 10. 20:19

Nem hagyja szó nélkül a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma (FCRCHM), hogy a magyar kormány 25 milliárd forinttal támogatja a Székelyföld gazdasági fejlődését célzó programot, és a már megszokott felháborodott hangnemben követeli az azonnali válaszlépéseket  – írja a Főtér.

Közleményükben arra panaszkodnak, hogy a kormány, az elnöki hivatal és a parlament nem tartja szem előtt, hogy milyen következményekkel jár a magyar állam stratégiai beruházása a két megyében, ahogy a kettős állampolgárság kockázatait sem vizsgálták meg.

Szerintük az ország szívében „valóságos társszuverenitás jött létre Magyarországgal” Bukarest hallgatólagos támogatásával. Az RMDSZ parlamenti támogatásáért cserébe az ország vezetői magukra hagyták a két megyében élő románokat a magyarokkal szemben, akik „szegregacionista politikájukkal az etnikai alapú területi autonómia megteremtésén dolgoznak” – írja a portál.

A Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma azt is nehezményezi, hogy míg a székelyföldi magyarok  pénzt kapnak Budapesttől, Bukaresttől és a helyi költségvetésből, addig a románok csak „esetleges és jelentéktelen” támogatást kapnak. Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e itt jövőt tervezniük, vagy sem? – teszik fel a kérdést közleményükben.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2019. január 11. 10:05
Mennének oda, ahová valók. Mindenkinek jobb lenne. Ki-ki a szülőföldjén, ahol a temetőben az ősei nyugszanak. Egyébként jövője történelmi távlatban csak az igényesen dolgozni tudó, tanult embernek van, a hazug tolvajnak, gyilkosnak nincs.
dick52
2019. január 11. 07:57
A medveknek is kéne támogatás?
Európai téridő
2019. január 11. 07:56
Pont elég baj az, hogy a Székelyföldtől nyugatra élő erdélyi magyarságot sokkolta és kicsit lebénította Marosvásárhely, 1990. március 15-ike.
Európai téridő
2019. január 11. 07:54
És amikor ők, majd a későbbi Regát volt az anyaország és a Habsburg-adminisztráció hathatós támogatásával kavartak Erdélyben a magyarok rovására, az mi a csuda volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!