Újabb, Dragneát érintő ügyben vizsgálódik a román korrupcióellenes ügyészség

2018. október 01. 17:37

Negyedszerre indul bűnvádi eljárásindít román Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnököt érintő ügyben.

2018. október 01. 17:37

A román korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi vizsgálatot indít egy újabb, Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) pártelnököt érintő ügyben, miután a legfelsőbb bíróság hétfőn jóváhagyta egy 2013-ban vádemelés nélkül lezárt dosszié újbóli megnyitását.

A DNA új bizonyítékokra – az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által közzétett jelentésre – hivatkozva érte el a vizsgálat újraindítását a Teldrum nevű, Teleorman megyei önkormányzati közútépítő és karbantartó vállalat privatizálása és a vállalat bizonyos állami szerződései ügyében. A feltételezett bűncselekmények idején Dragnea a megyei önkormányzat elnöke volt.

Ez már a negyedik Dragneát érintő bűnvádi eljárás. A PSD elnökét két esetben már bűnösnek találta a bíróság – az első esetben jogerősen –, míg harmadik ügy még nem jutott el a vádemelésig.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2018. október 02. 07:26
Itt minden pofon jo helyre kerul.
röviden
2018. október 01. 20:35
A DNA-Dragnea meccsben a kettős vereség lenne a legjobb eredmény.
flesh ripper
2018. október 01. 19:17
Az oláhok genetikailag determináltan lopnak, csalnak, hazudnak, hamisítanak, koldulnak, zseb-metszenek, hatba támadnak,...pártállás nem számít, elvek soha sem voltak, soha sem lesznek.
John Tilt
2018. október 01. 19:15
Itthon kellene már vizsgálódni valaiknek. Európai Ügyészség?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!