Még mindig nem evakuálják a civileket Aleppóból

2016. december 14. 12:31

Aleppóban mindössze pár óráig volt érvényben a tűzszünet, szerda délelőtt folytatódtak a harcok, a civileket még mindig nem tudták evakuálni.

2016. december 14. 12:31

A lázadókhoz közeli Orient TV tudósítása szerint elképzelhető, hogy csak csütörtökön fog megkezdődni a civilek evakuálása Aleppóból, pedig a város keleti felénél több tucat busz várakozik.

A civilek eredetileg kedd este hagyhatták volna el a körbevett kerületeket, miután erről megegyeztek a felkelők és a szíriai kormányerők.

Aleppóban mindössze pár óráig volt érvényben a tűzszünet, szerda délelőtt folytatódtak a harcok.

A lázadók kelet-aleppói védelmi vonala hétfőn omlott össze. Az Aszadhoz hű erők gyakorlatilag porig bombázták a várost.

Az ENSZ keddi jelentése szerint a lakásokba betörő kormányerők több mint 80 embert öltek meg, köztük nőket és gyerekeket lőttek le.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2016. december 14. 17:20
civileket? LOL a terroristákat evakuálják a civilek maradnak, hova mennének és miért? az ensz meg ne hazudjon 1 embere sincs aleppoban honnan veszi ezt a baromságot...
polnemkor
2016. december 14. 16:38
"Egy ellenzéki tisztségviselő azt mondta: az evakuálás azért késlekedik, mert vita alakult ki arról, hogy a felkelők magukkal vihetik-e fegyvereiket." Mivaaaan? Helyben agyonlőni mindet!
Lotti
2016. december 14. 13:37
..."mondta PÁRIZSI sajtótájékoztatóján a helyi vezető". Tehát ő már Párizsban aggódik. A civilekért korábban kevésbé aggódtak, amíg túszként tartották őket vissza az ostrom során. Szíriában a törvényes kormány ellen lázadtak fel a "mérsékelt lázadók".
jklm
2016. december 14. 13:02
Az Aszadhoz hű erők gyakorlatilag porig bombázták a várost. - nem nekik kell szurkolni, hogy újra rend és nyugalom legyen? Az ilyen írások azért kellően félrevetőek. Egyébként ha már nincs "lázadó" a városban, akkor miért kell már menekülni a civileknek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!