Stoiber: Merkel nem figyel oda az emberek félelmeire

2016. augusztus 13. 12:57

Angela Merkel nem figyel oda eléggé az emberek aggodalmaira és félelmeire, ezt az is mutatja, hogy már Horst Seehofer bajor miniszterelnök képviseli a többségi akaratot, és nem a kancellár – mondta a Spiegelnek Edmund Stoiber korábbi CSU-s bajor miniszterelnök, aki nem zárta ki, hogy a CSU saját kancellárjelöltet állítson a következő, 2017-es választáson.

2016. augusztus 13. 12:57

Egyelőre nem zárja ki Edmund Stoiber korábbi CSU-s bajor miniszterelnök, hogy pártja saját kancellárjelöltet állítson a 2017-es szövetségi választáson. A Spiegel azon kérdésére, hogy a választáson a CDU elnöke, Angela Merkel automatikusan a CSU kancellárjelöltje is lesz-e, Stoiber úgy válaszolt: „Ezt a kérdést most még nem tudom megválaszolni. Addig még tartalmilag is van tennivalónk.” Mivel a menekültpolitika kérdésében lényeges nézetkülönbség van a CDU és a bajor CSU között, így egyelőre nem zárta ki egy önálló CSU-s kancellárjelölt indítását sem a politikus.

A kancellár menekültpolitikáját élesen kritizálta a volt bajor miniszterelnök. Stoiber szerint Merkel nem figyel oda az emberek félelmeire és aggodalmaira, a „wir schaffen das (megcsináljuk) jelmondat pedig nem sokat ér, mivel nem jelent semmi konkrétat – fejtette ki.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy időközben Horst Seehofer bajor miniszterelnök képviseli a többségi véleményt, nem pedig Angela Merkel – tette hozzá Stoiber. Szerinte legkésőbb a würzburgi és ansbachi támadások után egyértelművé kellett volna válnia, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás biztonsági problémát jelent.

Stoiber a megosztottságért közvetve az EU-t is felelőssé tette, mondván, a humanitárius imperatívusz” politikájával nem lehet közös irányt kialakítani Európában.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. augusztus 13. 17:01
Merkelnek küld... feladata van, holmi emberek félelmei nem hátráltathatják a Nagy Terv megvalósításában.
balbako_
2016. augusztus 13. 16:59
A ti tutyimutyisságotok miatt teheti Merkel amit tett. Tessék határozottan lépni!
Szívemből magyar
2016. augusztus 13. 16:07
Ha továbbra is merkelt jelölik kancellárnak, akkor ők is Európa sírásói, akármit is mondanak.
Aranykor
2016. augusztus 13. 13:50
Merkel a valóságra nem figyel oda vagy éppen tudatosan árt a haverjaival Európának és az embereknek. Már rég karanténban kellene tartani az össze "menekültet", és nem szabadon őket engedni szabadon mászkálni Európában, amíg nem azonosították őket megfelelően, már csak az ő érdekükben is, hogy tényleg biztonságban legyenek itt. Így csak az IÁ harcosainak a beszivárgását teszik lehetővé köztük Merkelék, meg a jogvédők, meg az ENSZ is. Éppen Líbiában, Szirtben bekerítették az IÁ-t az elmúlt órákban, és ilyen feliratot találtak az utcán arabul: "Az Iszlám Állam kikötője Róma irányába, Allah engedelmével." Aztán már egy jó ideje tudják az olaszok is, hogy a "menekültek" között menekülnek most Olaszországba az IÁ harcosai onnan, és még mindig engedik szabadon jönni menni a "menekülteket" Európában, pedig tudják, hogy ott van köztük a háborús ellenség. Így még nem adta meg magát egy ország, vagy kontinens az ellenségnek egy háborúban sem a világ történelemben, hogy "menekültként" segíti a bejutásukat.... Ez már tényleg a "világ vége". http://www.ilmessaggero.it/primopiano/esteri/scritta_muro_sirte_roma_porto-1909573.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!