Megfenyegették a bécsi főpályaudvart, a repteret és több rendőrállomást is

2016. augusztus 04. 16:43

Merényletek elkövetésével fenyegető e-mailt kaptak az osztrák hatóságok csütörtök reggel. A potenciális célpontok között volt tizennégy rendőrállomás, a bécsi főpályaudvar és a schwechati repülőteret is. A terrorfenyegetés miatt a hatóságok megerősítették a a rendőri készültséget. A feltételezések szerint a fenyegető egy szélsőséges iszlamista körökből származó személy lehet.

2016. augusztus 04. 16:43

Megemelték Ausztriában a biztonsági készültség szintjét, mivel csütörtökön tizennégy ausztriai rendőrállomás kapott terrorfenyegetést. A hatóságokhoz csütörtökön reggel hét órakor érkezett egy helytelen angolsággal megírt, merényletek elkövetésével fenyegető e-mail, amely bécsi, alsó-ausztriai és stájerországi rendőrségi központok címeit tartalmazta, valamint szerepelt benne a bécsi főpályaudvar (Hauptbahnhof) és az alsó-ausztriai schwechati repülőtér neve is. A levélben olvasható továbbá a tervezett merényletek pontos dátuma és időpontja is. 

A feltételezések szerint az e-mail küldője egy szélsőséges iszlamista körökből származó embert, azonban a nyomozók jelenleg a feladó személyazonosságát próbálják megállapítani. Korábban ugyanerről az emailcímről már több fenyegetés is érkezett, azonban a csütörtöki levélben már konkrétumok is szerepeltek – közölte az osztrák belügyminisztérium.  

A tárca bejelentése szerint haladéktalanul megtették a szükséges és célzott biztonsági intézkedéseket, megerősítették a fenyegető emailben említett épületek védelmét. Továbbá átvizsgálták a schwechati  repülőteret és a bécsi főpályaudvart, azonban nem ürítették ki az épületeket. Wolfgang Sobotka belügyminiszter csütörtökön délután azt közölte, hogy „aggodalomra igen, pánikra azonban nincs ok”.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. augusztus 05. 09:25
"Megfenyegették a bécsi főpályaudvart, a repteret és több rendőrállomást is" --- A főpályaudvar, a reptér és a rendőrállomások összeszarták magukat. Ki az a idióta aki ilyen címet ír?
Héja
2016. augusztus 04. 19:43
Attól tartok,a szárnyas kapu kevés. Elszállt, mint a taxi Faymannal.
NeMá
2016. augusztus 04. 19:34
A dzsihadisták elkezdték a quta elleni kampányt, nem akarnak vidékre költözni!
Burmin
2016. augusztus 04. 18:19
Bár nem ide tartozik. de nagyon szép a bécsi főpályaudvar. Ha demagóg lennék azt mondanám, két tök fölösleges stadionból szerényebb nálunk is kijönne Kelenföldön...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!