Kijev: Katonai tábort létesítettek az oroszok a Krím határánál

2014. szeptember 28. 13:28

Az orosz fegyveres erők katonai tábort állítottak fel az elcsatolt Krím félsziget északi, Ukrajna többi részével határos térségében, valamint páncélozott járműveket szállítottak oda – közölte az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője.

2014. szeptember 28. 13:28

Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője az ukrán határőrszolgálattól kapott információkra hivatkozva elmondta: katonai tábort állítottak fel az oroszok a Krím-félsziget északi határánál. Hozzátette: mintegy háromszáz orosz katona tartózkodik a Csonhar településtől nem messze kiépített sátortáborban. Ezen kívül Dzsankoj vasútállomására érkezett Kercsiből egy szerelvény harminc páncélozott katonai járművel, illetve teherautóval. 

Kijev elképzelhetőnek tartja, hogy az orosz fegyveres erők a Krím felől készülnek behatolni Donyeck megye déli részébe azzal a céllal, hogy a szárazföldi összeköttetést teremtsenek a félsziget és Oroszország között.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Bloomberg amerikai televíziónak adott interjújában hangsúlyozta: Moszkva nem változtatja meg álláspontját Ukrajnával kapcsolatban azért, hogy a nyugati államok eltöröljék Oroszország elleni büntetőintézkedéseiket. Lavrov becsületesnek nevezte az orosz álláspontot, amely szerinte elsősorban az ukrán nép érdekeit veszi figyelembe.

A külügyminiszter egy orosz tévének is interjút adott, amiben arról beszélt: országa „nem érdekelt abban, hogy a jelenlegi időszak (a Kreml Ukrajna-politikája miatt kialakult politikai szembenállás) túlságosan elhúzódjon”, és Moszkva semmiképpen nem akarja folytatni a „szankciók háborúját”. Hangsúlyozta: országa „teljes mértékben érdekelt” abban, hogy rendezze viszonyát az Egyesült Államokkal. Ugyanakkor azzal vádolta Washingtont, hogy szétveri a közösen létrehozott intézményeket.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2014. szeptember 29. 08:28
ugy látom ezen a site-on az összes félfasiszta nemzetkokádó barom már putyinista trikóba öltözött...mekkora barmok vagytok ti otthon szaftzabálók....LOL
tango47
2014. szeptember 28. 22:15
A jereváni rádió mit mond a dologról?
Akitlosz
2014. szeptember 28. 19:16
A hős ukrán hadsereg és az ő rémtettei: https://www.youtube.com/watch?v=m4WCaqdWcjU
Akitlosz
2014. szeptember 28. 18:44
Amikor a Krím Oroszországhoz csatlakozott, akkor Oroszország megemelte a nyugdíjakat és a közalkalmazotti fizetéseket a Krímben az oroszországi szintre. Ez egészen konkrétan 100-120 dollárnyi rubellel többet jelent a Krímieknek havonta. El lehet képzelni, hogy mennyire szívesen vennék az ukrán uralom visszatértét. Ukrajna talán a leggagyibb ország egész Európában. S tekintve Porosenko fegyverkezési programját - meg akarja ötszörözni a katonai kiadásokat, GDP 1%-ról GDP 5%-ra, az IMF "segítségét", Ukrajna gazdasági kapcsolatainak a gyors leépülését ez a jövőben még inkább így lesz. A magyarok érdekeit néző ember ugyan nem áll ki Ukrajnáért, annak területi egységéért. Amelyik területnek sikerül leválnia Ukrajnáról az ezzel hosszú távon csak jól járhat. Így lenne korrekt: http://static.origos.hu/s/img/i/1403/20140324ukrajna-felosztasa-egy-lengyel-televizio.jpg?w=666&h=444
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!