Elnökjelölt-választás: Romney nyert Iowában

2012. január 04. 16:26

Mindössze nyolc szavazattal, de Mitt Romney győzött Rick Santorum előtt a republikánusok keddi iowai jelöltállító gyűléseinek szavazásán.

2012. január 04. 16:26

Rendkívül szoros versenyben, mindössze nyolc szavazattal, „célfotóval” nyert Mitt Romney a republikánusok keddi iowai jelöltállító gyűléseinek szavazásán. Romney volt massachusettsi kormányzó és Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor csaknem egyenlő arányban osztozott meg a leadott szavazatok felén. Romney 30015, Santorum 30008 szavazatot kapott. A hivatalos végeredményt két héten belül hirdetik ki. A harmadik helyen Ron Paul texasi képviselő végzett (21 százalékkal), a negyediken Newt Gingrich volt képviselőházi elnök (13%), az ötödiken Rick Perry texasi kormányzó (10%), a hatodikon pedig Michele Bachman minnesotai képviselőnő (5%).

A minden eddiginél szorosabb versenyben eldőlt iowai jelöltállító gyűlések után az elnökjelöltségre pályázó republikánus politikusok jövő kedden a New Hampshire-i előválasztáson csapnak majd össze. A favorit itt egyértelműen Romney. Perry és Bachman nem vesz részt a január 10-i megméretésen.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misfits
2012. január 05. 01:54
nem egyébért,de Iowa államban közel 3 millió polgár van,amiből kb 2 választásra jogosult....vagy én néztem félre,vagy valami itt nagyon sántit.túl kevés a résztvevők száma...
Himalája
2012. január 04. 21:35
Mindenképpen Ron Paul-nak drukkolok, még ha kissebbek is az esélyei.
kukagyerek
2012. január 04. 16:42
"Romney nyert Iowában" ----------- Nem mindegy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!