Cséfalvay: Első az innováció

2011. március 07. 12:03

A nemzetgazdasági minisztérium államtitkára szerint az Európai Unió versenyképességének növelése stratégiai cél, ezért az innovációnak kiemelt figyelmet kell szentelni.

2011. március 07. 12:03

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára hétfőn Budapesten kijelentette: az innováció kérdésével kiemelten kell foglalkozni az Európai Unióban, ezért több forrást is kell ilyen célból felhasználni.

Az Európai Unió Versenyképességi Tanácsának soros elnöke szerint az uniós versenyképességi és foglalkoztatási stratégiának 2020-ig kiemelten fontos szerep jut majd az EU-ban, hiszen a cél az unió világgazdasági szerepének növelése.

A Nők a tudományban, innovációban és technológiában a digitális korszak idején című konferencián Pálinkás József MTA-elnök a nők tudományos szerepvállalásáról beszélt. Az akadémikus szerint száz éve alig foglalkoztak nők a természettudománnyal, míg ma sokan tanulnak kémiát, biológiát, vagy környezettudományt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2011. március 07. 15:07
Bocs, de a X. kerületből (http://www.monoricenter.hu) minden nap innoválódik néhány tucat konténerszállító kamionnyi vámolatlan, adózatlan esetleg hamis márkajelzésű stb kínai áru az Európai Unió országaiba a magyar hatóságok enyhe vaksága, süketsége és némasága segedelmével. (Persze viszkisdoboz a nokiásdobozban) (http://www.harommajom.hu) Ettől aztán az Unió gazdasága meginnoválódik, ami szerintem is elsődleges. De még jobban kellene mondjuk piacgazdaság szabályainak vagy pl az adótörvények a betartása. Mert így ebbe ők is belegebednek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!