Vörös fejű Fico-óriásplakátok

2010. június 02. 09:42

Szlovákiában a Shooty néven ismert szlovák karikaturistát még tavaly perelte be Fico egy őt ábrázoló munkája miatt. Shootynak 47 ezer eurót sikerült összegyűjtenie bosszújához.

2010. június 02. 09:42

Egy ismert szlovák karikaturista is beszállt a szlovák választási kampányba. Shooty 2 ezer eurót akart összegyűjteni, hogy Fico-gúnyoló plakátjai megjelenhessenek néhány helyen az országban. Az akció a tervezettnél sokkal jobban sikerült, végül 47 ezer eurót sikerült összekalapoznia, átlagosan 20 eurós adományokból, így a plakátok szerte Szlovákiában láthatóak lesznek.

Dunaszerdahelyen már meg is jelentek az első darabok, az egyiken „Biztonság a nehéz időkben”, a másikon „Elegem van. És önnek?” felirat olvasható. A plakátok sarkában pedig a Smer jelképe jelenik meg - némileg eltorzítva, gőzölgő trágyaként. Shooty tavaly peres eljárásba keveredett egy Ficót gerinc nélkül ábrázoló karikatúrája miatt, ennek köszönhető mostani akciója.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunbella
2010. június 03. 07:59
Azért vannak bátor szlovák értelmiségiek is. Shooty for President!!!
senor calavera
2010. június 03. 05:50
Nem lesz sokáig szlovák állampolgár ez a Shooty. Holnap arról fognak szavazni, hogy a karikatúristáktól is megvonják.
Zoli Bécsből
2010. június 02. 18:45
gerincfájdalom???? van neki? hoppá! :)
Zoli Bécsből
2010. június 02. 17:59
gyerekek, ilyen Magyarországon miért nem volt még? ... Vagy minden karikaturista MSZP/SZDSZ vazallus volt? ... Legyen már nálunk is egy ilyen... Mondjuk a visszatérö Fletóval :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!