Süddeutsche Zeitung: Orbán nem hagy fel az EU tagjainak provokálásával

2022. június 03. 08:40

A német lap publicistája szerint Magyarországnak most esélye sem lenne most bekerülni az EU-ba.

2022. június 03. 08:40
null

A Süddeutsche Zeitung online felületén megjelent véleménycikk szerint Orbán Viktor nem hagy fel az Európai Unió tagjainak provokálásával. Mivel vitathatatlan, hogy Magyarországnak nehéz átállnia az orosz olajról, az uniós partnerek engedtek az olajembargóról szóló vitában, írja Matthias Kolb. Hozzátette: a „politikai profik” azonban „természetesen kihasználták, hogy a szankciókhoz egyhangúság szükséges. Miután az EU-csúcsonmegállapodás született a szankciócsomagról, Orbán ismét blokkolta azt, ezúttal azt követelve, hogy vegyék ki a Kirill pátriárka elleni szankciókat”.

Kolb szerint ezzel

Orbán megsértette Ursula von der Leyent és Olaf Scholzot – akik megvédték a kompromisszumot –, és ártott az EU hírnevének a világban.

A cikk írója szerint Orbánnak azonban nem kell tartania valódi következményektől, mindazonáltal az akció nem kockázatmentes. Úgy véli, kelet-európai országok eddig visszafogták magukat a 7. cikk szerinti eljárás kapcsán, amely végső sorona szavazati jog megvonásához vezethet. Szerinte a hangulat lassan megfordulni látszik, mert

A szerző megjegyezte, hogy Magyarországnak a mai állapotában esélye sem lenne arra, hogy felvegyék az EU-ba.

Nyitókép: Facebook

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 04. 08:27
Az csípi a nyugat szemét a legjobban, hogy ismét az a párt került hatalomra Magyarországon (nagyon helyesen), aki nem akarja bevezetni az eurót! Ez, nagyon fájdalmasan érinti az EU egóját! Ez mindennek az "alfája és omegája"! Remélem, erre soha nem kerül sor!
Kivűlálló
2022. június 04. 08:17
Az egyik legnagyobb problémának tartom a kormány részéről, hogy nem ír ki egy reprezentatív népszavazást, az országra nézve, kötelezettség vállalása nélkül, erről a témáról! Kíváncsi lennék, milyen végeredmény jönne ki! Félnek megtenni, mert tartanak attól, hogy nem várt eredmény születne...! Ha nem tesz valamit a Fidesz annak érdekében, hogy a nyugat ne csicskáztassa Magyarországot, akkor 2026-ban már a HUXIT pártra fogok voksolni a Fidesz helyett!
Kivűlálló
2022. június 04. 08:08
"A szerző megjegyezte, hogy Magyarországnak a mai állapotában esélye sem lenne arra, hogy felvegyék az EU-ba." Magyarországon már 2004-ben sem akart a legtöbb ember az EU-hoz csatlakozni, de mire az erről szóló népszavazást kiírták, már alá volt írva a csatlakozási nyilatkozat! Ma, a kutya nem akarna az EU tagja lenni Magyarországon (csak a hülyék, de az meg nem meglepő)! Szerbia sem erőlteti a témát (nem hiába kötött Ő is Putyinnal hosszútávú gázszállítási szerződést). Nyugaton az arrogancia már olyan szintre emelkedett, hogy egy értelmesebb kelet-Európai csak jót röhög rajtuk! Azt hiszik nyugaton, hogy az EU a világ legjobb helye...! ? Aham... Tudnék még mondani sokkal jobb helyeket is az európai kontinensen, ahol sokkal jobb az életkörülmény és eszük ágában nincs belépni az EU-nak nevezett szarkupacba!
Temerini gyerek
2022. június 03. 18:44
Véleményem szerint az EU-nak most esélye sem lenne becsábítani Magyarországot az Unióba. Nem szeretnénk cukrászdát nyitni Bécsben és az uborka görbülete sem jelentene számunkra elegendő csáberőt a csatlakozáshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!