Fehérorosz külügyminiszter: az EU elutasítja a tárgyalást

2021. november 11. 12:16

Minszk szerint a jelenlegi válság az EU meggondolatlan politikájának következménye.

2021. november 11. 12:16
null

Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter azt mondta egy csütörtöki interjújában, hogy

az Európai Unió nem hajlandó tárgyalni Minszkkel az unióval közös határon tapasztalható migrációs válságról.

Az EU tavaly a felére csökkentette a Fehéroroszországnak a határ menti infrastruktúra megerősítésére és migrációs fogadópontok kialakítására addig adott pénzügyi támogatását. Minszk erre válaszul úgy döntött, hogy

nem tartja be az illegális bevándorlók visszavételéről az unióval fennálló megállapodását

– mondta Makei a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek adott interjújában.

„Javasoltuk az EU-nak, hogy tárgyaljunk erről, de elutasították, majd még többször megtettük ezt, de továbbra sem kaptunk pozitív választ” – jelentette ki a külügyminiszter, hozzátéve, hogy szerinte a jelenlegi válság az EU meggondolatlan politikájának következménye, mert Brüsszel hívta a menekülteket, és kijelentette, hogy kész fogadni őket. „Minszknek az az érdeke, hogy a lehető leggyorsabban megoldjuk ezt a válságot” – szögezte le.

(MTI)

A nyitóképen: Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter. MTI/EPA pool/Jurij Kocsetkov

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I.E.D.
2021. november 12. 00:13
Nincs miről tárgyalni. Ha az EU most enged, a zsarolásnak soha nem lesz vége.
neociprióta
2021. november 11. 14:52
bizalomgerjesztő orcája van ennek a makinak....LOL
Világlátó
2021. november 11. 13:26
Az EU gigantikus lóvét fizet a törököknek, hogy ott tartsák azt az uszkve 3-4 millió migránst, akik sátortáborokban élnek. Fehéroroszországgal meg b.szakodnak, mert Putyinhoz húz, és ugye, a libsi elitnél (USA és EU) Putyin minden gonosz leggonoszabbika. Lukasenka pénzt akar. Különben küldi a migránsokat. A balfék libsi EU meg megint zsákutcába kormányozta magát. Ezek az EU-s liPPPPsik sz.pni járnak mindenhova!!!
Fila2020
2021. november 11. 13:04
Ha így van,ahogyan a külügyminiszter mondja, akkor az EU lábon lőtte magát, vagy Lengyelországot szivatja, vagy háborút akar. Egyik variáció rosszabb, mint a másik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!