LMBTQ-meséket írat óvodásoknak a Labrisz Leszbikus Egyesület

2019. november 04. 12:57

LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők és más, „valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz” tartozó szereplőkkel írat át meséket óvodások és iskolások számára tervezett mesekötete számára a Labrisz Leszbikus Egyesület.

2019. november 04. 12:57

 A következő pályázati felhívás jelent meg a Labrisz Leszbikus Egyesület honlapján november elsején:

„Szereted a klasszikus meséket? Fontosnak tartod az emberi jogok védelmét? Akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd magad, ugyanis kezdő meseírókat keresünk »Meseország mindenkié« című projektünkhöz! 

Olyan, óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt mesekönyvet tervezünk, amire véleményünk szerint nagyon nagy szükség van ma Magyarországon. A világ sokszínűségét ünneplő és a kisebbségi léttel járó nehézségeket, alternatív mesei utakat bemutató kötetünkben kortárs magyar szerzők új mese-átiratai mellett néhány pályakezdő, kevésbé ismert szerző történetét is bemutatnánk. A jól ismert mesék mai közegben játszódó, újraírt változatait várjuk olyan szereplőkkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Például nem felelnek meg a hagyományos nemi szerepeknek, LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők, testi fogyatékossággal vagy mentális zavarral élnek, idősek, határon túliak, alkoholbeteg, börtönviselt szülők gyerekei, és még folytathatnánk a sort: döntse el a pályázó érzékenysége, miként értelmezi a fogalmat.

A pályázathoz első körben nem kész szöveget, hanem mindössze egy (vagy több) vázlatot kérünk elküldeni 2019. november 20-ig a [email protected] címre. Második körben a szerkesztők által kiválasztott vázlatok szerzőitől 2020. január 31-ig várjuk majd a maximum 15.000 karakteres, kész meséket. A díjnyertes pályaművek szerzői egyszeri 40.000 forint honoráriumban részesülnek.”

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2019. november 10. 20:42
A gyermekek lelkét megrontani hatalmas bűn! Aki ilyen meséket adna kisgyermekek kezébe, az bűnöző, aki ellen törvényesen el kell járni! Szörnyű lenne, ha egy normális gyermek attól érezné rosszul magát, hogy ő fehér, kisfiú, akinek tetszenek a kislányok, vagy olyan kislány, aki szereti a babáit és anyuka szeretne lenni, ha felnő...
kaltran
2019. november 07. 19:20
Én is pályázok. Íme a pályamű: Lófasz a seggetekbe szorozva 15ezer karakterrel. (Bocsika, csak Hadházy Mákost idéztem)
Tatulus
2019. november 05. 19:11
Nem értem? Törvényesen nem lehet feloszlatni az ilyen egyesületeket? Vagyonelkobzás terhe mellett!
Vakfolt
2019. november 05. 14:24
Hófehérkét meg akarja öletni a frigid leszbikus királynő. Hamupipőkét kínozzák testképzavaros nővérei. A hét kecskegidát elnyeli a drag queen ( farkasként viselkedő kecskemamának öltözött farkas ). A legkisebb királyfi fejét levágja két buzi bátyja. Csipkerózsikát megátkozza a FOMO-ban szenvedő boszorkány. Jó, hát írják át, végül is a mesékből lehet legjobban megérteni mi a rossz és mi a jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!