Pénzbüntetést szabhat ki Olaszországra az EB

2018. november 22. 12:18

Az Európai Bizottság által indított túlzottdeficit-eljárás végén Olaszországot pénzbírsággal is büntethetik Molnár Anna szakértő szerint.

2018. november 22. 12:18

Molnár Anna Olaszország-szakértő szerint akár pénzbüntetést is kaphat Olaszország az Európai Bizottság szerdán kezdeményezett túlzottdeficit-eljárása végén. A szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, az Európai Unió Tanácsának tagjai valószínűleg januárban döntenek az eljárás elindításáról, amikor is – ha a pénzügyminiszterek Olaszország ellen szavaznak – a tagállam költségvetési ajánlásokat kap, amelyek elutasítása akár pénzbüntetéssel is járhat az országnak. Kiemelte: a világon nyolcadik legnagyobb olasz gazdaság komoly strukturális problémákkal küzd.

Hozzátette: a jelenlegi kormány visszafordítaná a nyugdíjreformot, illetve alapjövedelmet biztosítana minden olasz állampolgárnak, ez pedig komoly kiadásokat jelentene az olasz államnak, ám kétséges, hogy hozzájárulna a gazdaság későbbi növekedéséhez.

Korábban 1,5 százalékos gazdasági növekedést valószínűsített az olasz kormány 2018-ra,  jelenleg azonban látszik, hogy ez túlságosan pozitív előrejelzés volt és 1,1 százalékos növekedésnél nem lehet többre számítani – mutatott rá Molnár Anna.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2018. november 22. 21:01
Varsó első kapszula szállodája: https://vilagpanorama.hu/2018/11/22/varso-elso-kapszula-szallodaja/
Anonymtalan
2018. november 22. 15:56
"Az Európai Bizottság által indított túlzottdeficit-eljárás végén Olaszországot pénzbírsággal is büntethetik Molnár Anna szakértő szerint. " Na b+! Logika: sok a költségveési hiány, ezért pénzbüntetést szabnak ki, amitől aztán mégtöbb lesz és újra kiszabhatják a pénzbüntetést. "Margit, maga nooooooormális?!"
tizuii
2018. november 22. 12:32
igy van. aki nem lép egyszerre nem kap rétest estére, sőt meg is büntetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!